Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Hur berätta om Strålkastare Were på Efter en olycka

När en olycka inträffar, är ett viktigt beslut om fordonens strålkastare var på vid tiden för kraschen. Detta är viktigt även under dagtid, eftersom strålkastare kan indikera närhet av ett mötande fordon eller aktivera ser ett fordon lättare i en backspegel. Medan bestämma på /av läget i strålkastarna är inte en exakt vetenskap, det finns åtgärder du kan vidta när man tittar på en strålkastare som ger en god indikation på om de var vid tiden för olyckan. Saker du behöver
Glödlampa bevis
Mikroskop
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

Undersök strålkastare för bevis för varmt eller kallt chock. När en strålkastare är på glödtrådarna inom lampan blir varm och något flexibel. Vid denna punkt kan en inverkan orsaka glödtråden att böja och deformeras, men inte sönder. I allmänhet kommer glödtråden böjas i riktning mot påverkan. Till exempel, med ett fordon som är inblandat i en kollision bakifrån, leta efter tråden att böjas mot den bakre delen av fordonet. En motsatt fall, och en indikation strålkastarna var av vid tidpunkten för olyckan, är om glödtråden är trasig eller krossas. En kall glödtråd kan inte tåla stötar och kan lätt gå sönder. Termen för en trasig eller krossade glödtråd är kall chock.
2

Leta efter tecken på oxidation. När en strålkastare krossar och en het glödtråd träffar kallare luft, kommer det att fortsätta att brinna i upp till en halv sekund. Detta är tillräckligt med tid för att orsaka oxidation, eller bevis på att bränna i form av ett vitt stoft eller pulver. Kontrollera eventuella kvarvarande delar av glödlampa, glödlampan stammen och området omedelbart runt lampan för damm bevis.
3

Inspektera glödtråden för bevis på glasskärvor. En het glödtråden kommer att fånga små bitar av glassplitter och få dem att smälta samman till glödtråden. Dessa skärvor kan vara så liten att du kommer att behöva ett mikroskop för att se dem. Under mikroskop, kan dessa skärvor visas som droppar eller fint damm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144893.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.