Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Hur man överlever ett möte med en nedskjutna kraftledning i en bil

Det kan hända på ett ögonblick. En snabb sladd på en regn slicked väg in i en kraftledningsstolpe kan spänna stången, orsakar det att släppa en live-kraftledning över huven på bilen. Efter din påverkan, är din första instinkt antagligen att få ut av det finns snabbt som möjligt. Men skulle en enda misstep electrocute dig. Instruktioner
1

först göra en bedömning av din omgivning. Din bil är en ledare så undvik att vidröra någon metall inom det såsom radio eller några växlar. Just nu är du förmodligen ganska säker eftersom bilens däck fungerar som isolatorer. Om du är i någon omedelbar fara är det en bra idé att stanna kvar.
2 p Om du har ett samtal mobiltelefon 9-1-1. Bli inte frustrerad om du är på en avlägsen landsväg och 9-1-1 operatören har ett problem att försöka hitta dig. Försök att placera din position i termer av tillryggalagd sträcka på väg i vilken riktning.
3 p Om bilister stannar för att hjälpa, varna dem bort även om kretsen verkar dött efter kontakt. För vissa verktyg, brytare försöka återställa automatiskt var trettio sekunder innan låsa ute efter några försök. Om första responder som en brandkår eller ambulans ska visa, varna dem att linjen fortfarande är spänningssatt så långt som du känner. De borde kalla det lokala energibolaget att ha makt avstängd.
4 p Om du inte kan höja akut hjälp, eller du tvingas överge bilen på grund av brand, då ditt öde är upp till dig . Ledningsstolpar bär vanligen 4800 volt. Om linje över bilen har sjunkit från toppen av stången, kan det vara så mycket som 34.500 volt. Elektricitet med den typen av potentiell skillnad kan bokstavligen hoppa genom luften. Kom ihåg att saltvatten gör en utmärkt ledare. Våra kroppar är 70% saltvatten. Så lite som en en hundradel av en förstärkare på etthundratjugo volt, kommer få oss att känna smärta. Bara nittio milliampere kan störa misshandeln av våra hjärtan.
5 p Det är viktigt att komma ihåg att göra en bro mellan marken och den laddade kroppen av ditt fordon kan döda dig. Det är därför det är praktiskt taget omöjligt att flytta en skadad offret från en bil tills kraftledningen är strömlös. Om du har överlevt med alla dina lemmar fortfarande fungerar, kom ihåg att du inte bara kan kliva ur bilen. Försiktigt öppna dörren på bilen till att inte vidröra någon metall i processen
6

Swing din kropp runt mot marken. Vik armarna och hoppa, landar med båda fötterna ihop, vidröra marken samtidigt .. Ingen del av kroppen ska röra bilen medan hoppa från den eller senare. När bilen rensas
7

, är det dags att göra en shuffle längs marken för att undvika att göra en båge med eventuell kvarvarande laddning . Den elektriska faran är värre i regnet.
8

Så snart du har fått ifrån den nedskjutna kraftledning försöker höja akut hjälp igen. Din bil kan fortfarande vara en fara för någon händer på det som är omedveten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144791.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.