Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Kemikalier för krockkuddar

Fordonssäkerhet krockkuddar har varit allmänt tillgänglig sedan 1970-talet, och biltillverkare har förbättrat deras kostnad och effektivitet över tiden. Biltillverkare har också flyttat från giftiga drivgaser som natriumazid till mer neutrala, såsom argon och helium. Pyrotekniska Chemicals

pyrotekniska gasgeneratorer fungerar som en pistol. Fordonets påverkan orsakar en plötslig explosion som antänder en sekundär kemisk att blåsa upp, snabbt fyller påsen. Detta Uppblåsningsanordningen övervann behovet av en stor komprimerad gas cylinder.
Natriumazid

natriumazid (NaN3) vanligen användes i pyrotekniska gasgeneratorer, på grund av dess förmåga att oxidera och fylla en krockkudde snabbt. Det är emellertid en mycket giftig kemikalie, med sådana produkter som natrium-hydroxid (NaOH) och ammoniak. Drivrutiner klagade ofta att bränna i lungorna, näsborrar, mun och hud. Natriumazid ersätts över tid med mindre farliga ämnen, som guanidinnitrat.
Argon

Hybrid gasgeneratorer använder neutrala kemikalier som argon (Ar) i en kapseln, som är uppvärmd och frigörs av en pyroteknisk laddning. Dessa används vanligtvis i mindre krockkuddar, liksom passagerar-sidokrockkuddar. Argon är en neutral gas, vilket inte förbränna eller reagerar, och är normalt återfinns i glödlampor eller varhelst en helt neutral miljö behövs. Addera Helium

enklaste krockkudde, kallas ett slag-ner eller blåst-down-system, använder komprimerad helium utan en pyroteknisk kemikalie. En flaska spricker och snabbt blåser upp påsen. Dessa finns främst i rollover gardin system, det vill säga i det fria utrymmet i en sport bil, för att förhindra skador vid en rundslagning.
Majsstärkelse

vitt damm som rockar en krockkudde är majsstärkelse, som inte är skadligt för föraren eller passagerarna. Väskan är uppvärmd och komprimeras, och majsstärkelse säkerställer att det är torrt och kommer att utvecklas helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144888.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.