Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Fara i krockkuddar

Sedan blir obligatoriskt i amerikanska bilar i slutet av 1990, kan krockkuddar finns i praktiskt taget varje bil och lastbil på vägen idag. Även om de är krediteras med att rädda tusentals liv, de bär några omedelbara och långsiktiga risker. Beskrivning

Krockkuddar, placeras i ett fordons inre, blåsa upp när den utlöses av kollisioner. Den uppblåsta påse ger en buffert för att skydda de åkande.
Drivrutiner

explosiv kraft en krockkudde plötsliga inflationen träffar förarens huvud och bröstkorg, vilket kan orsaka skada. En person som sitter för nära ratten kan bli allvarligt skadade eller dödade.
Barn

Många stater har lagar som förbjuder barn från att rida i passagerardörren område i en bil. Många har skadats eller dödats av krockkudde inflationen.
Natriumazid

Natriumazid är drivmedlet i krockkuddar som, när den utlöses, snabbt producerar kvävgas. Den har toxiska egenskaper som kan påverka nerv-och kardiovaskulära system, bland andra. Om en krockkudde blåses upp och tårar öppna, kan ombordvarande utsätts för denna kemikalie. På grund av natriumazid är explosivt och giftigt Addera Tillverkning

måste krockkuddar vara noga hanteras och förvaras när de görs och installeras i fordon.
Avfallshantering

Krockkuddar måste avlägsnas från bilar som skrotas. Det finns en potential för natriumazid att sippra in i marken och vattnet nära junkyards.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144879.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.