Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Hur man beräknar en Automobile Mark Däck Skid

När man på bromsen i bilen, däcken låset, vilket får dem att sladda över vägen. Längden på sladd kan bidra till att avgöra hur snabbt du skulle när du bromsar. Denna typ av analys kan avgöra vem som var fel i en olycka eller om trafikförseelser har inträffat. För att uppskatta hastigheten vid tiden bromsarna applicerades, måste du mäta bromsspår, uppskatta motståndskoefficienten och bestämmer bromsverkan. Saker du behöver
Måttband
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Använd måttband för att bestämma hur långt bilen sladdade. Om det finns flera skid märken, mäta dem alla. Om det bara fanns ett märke, gå till steg 3.
2

Ta medelvärdet av avstånden genom att lägga till avståndet för varje sladd varumärket och dividera med antalet bromsspår.

Billiga 3

Bestäm bromsverkan utifrån antalet skid hittades märken. Varje back däck skid varumärke bidrar 30 procent medan varje framdäcket bidrar med 20 procent. Till exempel, om det fanns två bromsspår från de bakre hjulen och en skid märket från ett framhjul, skulle bromsverkan vara 80 procent.
4

Estimate luftmotståndskoefficienten baserad på den yta på vilken bilen körde. Luftmotståndskoefficienten representerar hur mycket vägen bidrar till att stoppa bilen, med lägre luftmotståndskoefficient representerar slicker vägar. Till exempel har asfalt allmänhet en luftmotståndskoefficient på 0,5-0,9 och grus luftmotståndskoefficient komma in mellan 0,4 och 0,8. Ice tar ner till mellan 0,1 och 0,25 och snö faller koefficienten till någonstans mellan 0,1 och 0,55. Om du behöver ett exakt antal, kommer du att göra skid bromsprov på väg.
5

Beräkna det uppskattade fordonets hastighet genom att ta kvadratroten av produkten av 30 gånger den genomsnittliga skid avstånd gånger bromseffekten gånger luftmotståndet. Till exempel, om skid genomsnitt var 140 meter, var den bromsverkan 0,8 och luftmotstånd var 0,6, den uppskattade hastigheten skulle vara 44.90 mph.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144876.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.