Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Vilka är fördelarna med Krockkuddar i bilar?

Sedan 1998, förar-och passagerarsidan frontalkrockkuddar har krävts i alla nya personbilar. Alla lätta lastbilar har utrustats med frontalkrockkuddar sedan 1999. Hur en Airbag anläggningsarbeten

Enligt National Highway Transportation Safety Administration (NHTSA) definition, blåser upp en krockkudde i en bråkdel av en sekund, och den är utformad för att fungera med ett säkerhetsbälte för att förhindra allvarliga skador.

Minskad Dödsfall

Enligt en rapport 2006 från Insurance Institute for Highway Safety, sidokrockkuddar som är utformade för att skydda huvudet minskade dödsfall med cirka 45 procent i krascher där fordonet slogs på förarsidan.
Färre hjärnskador

Studier av NHTSA har funnit att nästan 60 procent av dem som omkom i sidan genomslagskraft kraschar lidit svåra hjärnskador. Om alla bilar var utrustade med sidokrockkuddar med huvudskydd, skulle uppskattningsvis 976 liv kan räddas, och ytterligare 932 allvarliga skador skulle kunna förhindras. Addera lägre försäkringspremier

Fordon utrustade med säkerhetsfunktioner som krockkuddar kostar ofta mindre att försäkra, även om krockkudden utrustningen ökar kostnaden för fordonet.
Fördelar av mer avancerade Airbags

mest avancerade airbags ger fler fördelar än tidigare generationer eftersom de kan blåsa med mindre kraft i en lägre hastighet frontalkrock, poserar mindre risk för mindre åkande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144855.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.