Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Scooter Vs. Bilolyckor

Året 2008 såg en betydande ökning i försäljningen av skotrar hela världen, främst drivet av en kraftig ökning av bensinpriser, enligt en CNN Money rapport om 23 september 2008. För många förare, framför allt yngre, blev kostnaderna för att driva en bil för dyrt. Ökningen i skotrar resulterade i en ökning i scooter olyckor. Olycksrisken är Real

Antalet motorcyklar i USA är cirka 6 miljoner, enligt National Highway Traffic Safety Administration. Ingen statlig myndighet räknar antalet skotrar, dock. Av motorcyklar, är mellan 3.500 och 4.500 ryttare dödade årligen i USA. Lika Addera en mycket högre risk än Bilar Till Salu

Scooters posera som en dödsrisk farlig som motorcyklar och betydligt farligare än att köra bil. Allt annat lika i hastighet, element och villkor, skoter förare har en chans att få dödade mer än 35 gånger högre än för en bilförare, enligt NHSTA Traffic Safety Fakta 2007. I själva verket är på grund av tekniska förändringar som krävs av regeringen och det är nödvändigt att betona säkerheten i försäljning, skador fordon och dödsfall minskar statistiskt. Tyvärr är enligt Institute for Highway Safety (IIHS), motorcykel och dödsfall skoter går i motsatt riktning.
Om så riskabelt, varför rida en skoter?

Skotrar är attraktiva eftersom de erbjuder betydande rörlighet i stadsområden. De är också relativt billiga att använda. De är härdiga maskiner och brukar gå ett antal år innan behöver reparationer. Och reparationer själva är mindre i kostnad jämfört med samma typ av reparation på en bil. Så för en budget-minded rider en skoter vettigt.
Rider exponering ökar risken för skador

Kostnaden för skador är ofta förbises i priset på en skoter. I ett plötsligt stopp eller sidokollision, är skoterförare fullt exponerad för kontakt. Den första kostnaden tenderar att vara kontakt-typ kroppsskada, som tenderar att vara den högsta för dem som inte bär rustning och hjälm när man rider. Cement, objekt och andra bilar kan göra stora skador på en kropp med en hastighet på 20 km /h eller mer. De flesta skotrar kan nå 45 mph.
Typiska kostnaden varierar olyckor
olyckor

bil kan och göra resultat i betydande skador men till en mycket lägre takt än skoter olyckor. De flesta bil olycksoffer lider blåmärken och kanske whiplash, men mest gå ifrån sina olyckor. En typisk skoter skada kan kosta mellan $ 7.000 till $ 31.000 bara för omedelbar sjukhusvård. Hjälm kan minska kostnaderna till mellan $ 3.000 och $ 18.000. Den stora skillnaden är en full-face hjälm med ett ansikte lock kontra halva skal och andra mindre variationer som är öppna ansikte i designen. Open-face hjälmar medför i allmänhet betydande ansikte skador som kräver käken reparation, näsa reparation, ersättning av förlorade tänder och kosmetisk kirurgi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144859.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.