Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Hur man kräva av trafikolyckor Fund

Deltagande i en trafikolycka orsakad av en vårdslös förare kan kosta dig allt. Sjukvårdskostnader, inkomstförluster och även begravningskostnader kan vara brant, och om du är den huvudsakliga försörjare, kan din familj kämpar med pengar. Om du är bosatt i Sydafrika, är The Road Accident Fund (RAF), som inrättades 1996, en allmän fond så att du kan kräva ersättning och medicinska kostnader om du var inblandade i en olycka som orsakats av en försumlig drivrutin. Påstå kan vara en lång process, men kan hjälpa dig eller din familj att gå ihop efter en olycka. Saker du behöver
Medicinsk rapport rapport
Inquest (om tillämpligt) katalog konton, kvitton eller kuponger för sjukvårdskostnader
Doctor brev med information om framtida beräknade sjukvårdskostnader
Ritning av olycksplatsen
Polis ärendenummer och rapporten, med namnet Station | Arbetsgivarens brev med uppgifter om förlorad arbetsförtjänst
skriftligt samtycke bevilja RAF tillgång till sjukhuset register
edsvuren försäkran från dig själv och eventuella vittnen
Show Fler Instruktioner
1

Kontrollera din behörighet att göra ett påstående. Du får inte utnyttja mer än tre år efter det att olyckan inträffat. Om identiteten hos bilens förare eller ägare är okänd, måste du göra anspråk inom två år. Du kan bara göra ett påstående om olyckan orsakades av vårdslöshet av förare.
2

Bestäm om du vill göra anspråk själv eller använda en advokat. Kom ihåg att du kommer att behöva betala en advokat själv.
3

Fyll i ansökningsformuläret (formulär 1), som du kan få från RAF, se till att du fylla i alla tillämpliga stycket. Ge den medicinska sektionen till den läkare som behandlade dig efter olyckan att fylla i. Du måste innehålla uppgifter om parterna i olyckan, din medicinska situation (eller den person du gör anspråk på, om de dödades i kraschen .), information om ditt jobb och hur mycket du har förlorat i intäkter, uttalanden från vittnen och polisanmälan
4

Mail eller hand leverera ansökningsformuläret och styrkande handlingar till: RAF kontor, 7th Floor, No 1 torget Thibault, Long Street, Kapstaden 8001, Private Bag X28, Roggebaai, 8012.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144976.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.