Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Hur bli av chock efter en bilkrasch

Efter en bilolycka kan du känna dig väldigt skakad. Det spelar ingen roll om du är oskadd - du kan fortfarande kännas konstigt och kommer att vara i en viss grad av känslomässig chock. Detta händer eftersom din kropp reagerar på traumatiska upplevelser genom att släppa en flod av adrenalin och kortisol. Musklerna är på hög beredskap, redo att kämpa eller fly den upplevda faran. Ditt blodtryck svingar och hjärtfrekvens accelererar. Dessa reaktioner på skrämmande situationer, medan bra när vi inför reella hot, kan lämna kvardröjande negativa bieffekter. Skakningar, mag upprörd, mental dimma och träningsvärk är bland de många symptom kan uppstå även efter mindre bilolyckor. Det finns flera åtgärder du kan vidta för att bli av med dessa och andra symtom på chock snabbare efter en bilolycka eller annan traumatisk händelse. Instruktioner
1

Andas normalt. Du bör försöka att sakta din andning om du andas snabbt. Om du hyperventilera, kan du svimmar. Om du känner dig svimfärdig, sitta och luta huvudet ner mellan benen.
2

Drick vatten. Kvardröjande stresshormoner är väldigt hårt på kroppen. Du behöver adekvat vätskeintag för att hjälpa spola överskjutande toxiner från ditt system.
3

Träna yoga eller, om du inte vet yoga, göra enkla sträckor. Rörelsen kommer att hjälpa slappna av dina muskler, vilket hjälper dig att slappna av (och kan bidra till att förebygga träningsvärk).
4

Ta en kalcium och magnesium tillägg. Kalcium och magnesium, tillsammans med det rekommenderade dagliga intaget, säkert hjälper slappna av musklerna och lugna sinnet.
5

Ta en varm, doftande bad. Värmen och den goda doften hjälper dig att slappna av.
6

Prata med en god vän om vad som hände. Bara talar om en bilolycka och hur du känner för det kan verkligen snabba upp din känslomässiga återhämtning.
7

Försök att få extra vila som natten. Ju bättre du kan sova, desto snabbare kommer du att återhämta sig från chocken.
8

Ät en balanserad lätt måltid några timmar efter kraschen. Matsmältningssystemet ska kunna hantera mat då och du bör äta en blandning av kolhydrater och protein för att hjälpa till att få dina blodsockernivåer tillbaka till det normala. En banan, lite yoghurt och en bit bröd är idealiska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144799.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.