Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hur man använder Overdrive på en RAV4

Varje modell av Toyota RAV4 med automatlåda kommer med en standard överväxel (O /D)-funktionen på sin växelspak. Grundläggande modeller ingår i denna förteckning. Överväxeln funktion i Toyota RAV4 tjänar flera syften som hjälper till med både övergripande körning i olika förhållanden och gas körsträcka, så att du kan köra längre och använder mindre gas. Även överväxeln i Toyota RAV4 bör nästan alltid vara kvar på, det finns tillfällen då du kommer att behöva stänga av den. Saker du behöver
Toyota RAV4 med automatlåda
Visa fler instruktioner
1

Leta överväxeln (O /D) knappen på växelspaken. Överväxeln knappen kan hittas på vänster sida om växelspaken, under knappen används för att växla. Det är mycket mindre men fungerar mycket på samma sätt, tryck in den för att slå på överväxel på, tryck igen för att släppa den och stänga av overdrive off
2

Slå överväxeln på innan körning.. Instrumentbrädan kommer att ha ett ljus som tänds, oftast orange (även om det beror på årsmodell du äger), kommer att låta dig veta att överväxeln är verkligen på. När du har sett till att overdrive-funktionen är på, kör som vanligt och du kommer att märka att RAV4 fungerar som det normalt gör. När överväxeln är på, är RAV4 med alla fyra växlar den automatiska växellådan kommer med. Detta bidrar också spara gas eftersom fordonet är tillåtet att använda mindre ström under drift.
3

Stäng överväxeln bort när du har kommit till ett fullständigt stopp. Du vill aldrig byta överväxeln från på till av eller vice versa i rörelse, utom i extrema fall. Du kommer nu att märka att RAV4 kan accelerera mycket snabbare men kan inte fungera väl vid hastigheter över 40 mph. Detta beror med överväxel släckt är RAV4 endast använder tre växlar i stället för fyra.
4

Stäng överväxeln av när du kör uppför en brant backe för att använda mer makt. Du kommer att märka att de varv per minut (RPM) går mycket högre innan fordonet skiftar växlar. Med överväxeln off hjälper RAV4 enhet uppförsbacke med mer lätthet och utan att byta till fyrhjulsdrift. Också stänga överväxeln av när man kör ner en brant backe för att undvika att rida bromsarna och bär ut dem. Du kan stänga av överväxeln av i snöigt eller isigt väglag, och även byta till en lägre växel (1 eller 2) för att hjälpa till att få dragkraft.
5

Vrid överväxeln på i de flesta körförhållanden för att spara gas och för att hålla bilen från överbelastning av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119943.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.