Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hur man använder en Roadranger

Den Roadranger är en tung transport lastbil. Körning kan vara knepigt, men med en tydlig förståelse av fordonet och utbildning, är det inte så annorlunda från att köra en bil. Det finns många redskap och skift som kommer att göra körningen så stor och komplicerad fordonet lättare. Föraren ska se till att han grundligt praktiseras i kör denna typ av truck innan du tar ut det på långa resor. Instruktioner
1

Kontrollera att växelspaken är i neutralläge och parkeringsbromsen är på innan du försöker starta Roadranger.
2

Vrid nyckeln i tändningen för att starta motorn.
3

Tillämpa färdbromsen.
4

Vrid gruppväxelspaken till LO intervall läget och placera splitter styrknappen i den bakre positionen. Den splitter kontroll och gruppväxelspaken är båda belägna på Roadranger ventilen framför föraren. Den splitter kontroll knappen sitter på baksidan huvudet av ventilen, och gruppväxelspaken är den svarta spaken sticker ut halvvägs upp ventilen. Flytta växelspaken till friläge.
5


6

Aktivera kopplingen genom att släppa högra pedalen med foten. Detta kommer att påskynda hastigheten på Roadranger. Tryck på pedalen för att bromsa hastigheten när du har nått en behaglig fart.
7

Använd uppväxling för att bromsa motorn och nedväxling för att accelerera motorn.
8

Steg på gaspedalen för att koppla ur kopplingen. Flytta växelspaken i nästa växel varvtal.
9

Släpp pedalen för att koppla in kopplingen. Detta gör att du kan sätta växelspaken i neutralläge och kontrollera hastigheten på de huvudaxelskugghjulen.
10

Applicera gruppväxelspaken till "LO" eller "HI" intervall en gång under en uppväxling sekvens och en gång under en nedväxling sekvens. När i LO eller HI, kan förhållandena delas med splitter styrknappen. LO-området och "L /bakåt" läget ger LO genom 4 hastigheter, vilka delas.
11

Använd splitter intervallväxlingen L till H-område innan en uppväxling genom att flytta knappen framåt och upprätthålla accelerator position. Släpp gaspedalen och trycka ner kopplingspedalen gång att bryta momentet, Släpp pedalen för att återuppta kopplingen och motorn bromsas tills övergången är klar
12

Shift från H till L att utföra. en kombination spaken och delningsväxling. Detta kommer att göra en uppväxling genom att flytta knappen till den bakre och accelererat. Använd denna förskjutning för att ändra utväxlingen genom att flytta både shift-knappen och växelspaken.
13

Leta styrknappen monterad på växelspaken precis under växelspaksknoppen och ur kopplingen genom att trycka ned denna knapp och skifta in i LO eller omvänt. Detta kommer att bromsa transmission genom att tvinga kolven mot mellanaxeln PTO växeln. Detta är för användning i initial inkoppling av växel när fordonet är stilla och inte användas när uppväxling eller nedväxling.
14

Applicera tryck till kopplingsbromsen pedalen på golvet ombord för att sakta ner och stanna överföringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119867.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.