Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Var Är oljepluggen på en 2004 Jeep Cherokee

Byta olja i 2004 Jeep Grand Cherokee kräver avlägsnande av oljepluggen så att motorn kan tömmas av spillolja,? Hitta oljepluggen är det första steget i denna process, men det kan vara frustrerande om du inte vet exakt vad du letar efter. Prep

Samla upp allt du behöver för att byta olja, däribland en långpanna, några rena trasor och en ficklampa om du behöver extra belysning. Få en hylsnyckel, alltför. Kör din 2004 Grand Cherokee på en uppsättning av ramper och sedan lägga den i parken, som i nödbromsen och chock baksidan däck för säkerhets skull. Låt motorn svalna innan du påbörjar arbetet. För komfort, skjut en bit kartong stor nog att bekvämt ligga på under fordonet, mot främre mitten av Jeep undersida.
Oljetråg

Crawl under Jeep och lade sig på kartong med huvudet närmare den främre stötfångaren och benen under resten av fordonet. Använd ficklampa om du behöver extra belysning för att hjälpa dig att söka efter kontakten. Slå upp att hitta en stor, delvis böjd bit metall som liknar en servering pan används för att värma mat i bufféer, det är oljetråget Addera ditt oljepluggen

Slide ytterligare under fordonet och nå upp bakom oljetråget, på den sida som är vänd mot den bakre stötfångaren. Du ser en liten sexkantig bult mot botten av denna sida av pannan - det är oljepluggen. Använd en hylsnyckel sakta lossa och dra ut kontakten om så önskas, men har en långpanna och rena trasor till hands för att fånga spill. När du har hittat pluggen, kan du behöva torka bort några crud i syfte att för hylsnyckel för att uppnå en tät försegling.
Magnetiska Plugs

Efter att hitta plugg och oljebyte (förutsatt att du behövde göra det), kanske du vill titta på att köpa en ny magnetisk plugg. Som namnet antyder, efter dränering av olja och byte av filter, den magnetiska oljepluggen helt enkelt klämmer ner över hålet i pannan. När framtida oljebyten inträffar, drar du helt enkelt på kontakten för att ta bort och därmed eliminera behovet av en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120267.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.