Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

1996 Chevy 5.7 Ventilkåpa Åtdragningsmomentspecifikationer

ventilkåpan - som skyddar ventilsystem från skräp - på en 1996 5,7 - litersmotorn har en gummipackning under för att förhindra oljeläckage . Med tiden blir denna packning svaga och behöver bytas ut . När ventilkåpan ersätts , är det absolut nödvändigt att dra åt bultarna till rätt moment specifikationer . Specifikationer
p Det finns fyra skruvarna på ventilkåpan på en 1996 Chevy 5,7 - liter . Dessa bultar kräver ett slutligt vridmoment på 106 tum - pounds .
Sequence

rätt ordning vid åtdragning skruvar är nästan lika viktigt som momentvärdet själv . Vid åtdragning de fyra bultarna ventilkåpan. Spänn de inre bultarna först till ungefär hälften av det verkliga värdet , 53 tum - pounds, då de yttre två bultar . Spänn de inre bultarna till det slutliga vridmomentet värdet , då de yttre bultarna . Detta kommer att skapa en ännu tätning .
Varför

Vridmoment är nödvändigt av flera lika viktiga skäl . Det första skälet är att gummit ventilkåpan packningen kräver en inställd mängd vridmoment att korrekt försegla olja i topplocket . Det andra skälet är att förhindra att bulten går sönder inuti topplocket .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119661.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.