Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

1994 Ford Explorer Specifikationer

Debuterade 1991 som en kompakt sport-utility vehicle, kom Ford Explorer i två dörrar och fyra-dörrars modeller. För två generationer, var tvådörrars modell tillgänglig. Under 2004 sjönk Explorer lineupen den tvådörrars variant i början av den tredje generationen. Idag är Explorer produceras fortfarande och förblir en av Fords mest sålda sport-utility fordon. Den 1994 Explorer fångade svansen-slutet av den första generationen och kom i fem modeller: Sport, XL, XLT, Eddie Bauer och Limited. Motor och bränsleekonomi

För 1994 Explorer, fanns det bara ett motoralternativ: en 160-hästkrafter, 4,0-liters V6. Med en 100,3-millimeters hål, 84,3-millimeter stroke och 9 kompressionsförhållande, producerade motorns maximala hästkrafter vid 4.400 rpm (varv per minut). Maximalt vridmoment uppnås vid 2800 rpm med 220 fot-pounds. Den 1994 Explorer var kapabel av 15 miles per gallon staden och 20 miles per gallon motorvägen, eller en total intervallet 280-380 miles med sin 19 liters tank full.
Transmission och Drive Type

Varje modell, med undantag för begränsade, kom med en femväxlad manuell växellåda med överväxel. Overdrive tillåter motorn att uppnå större bränsleeffektivitet och minskar motorslitage. En fyra-växlad automatlåda fanns tillgängliga för var och en standard med den begränsade modellen. Varje modell fanns som bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift med skivor fram /bak trumbromsar och tunga stötar.
Cargo

XL , Sport och Eddie Bauer modellerna var tillgängliga som tvådörrars Explorers, och kunde sittplats upp till fyra personer med främre och bakre skålade säten. Spara för idrott, varje modell finns som fyradörrars och kunde sittplats upp till fem personer med frontskopa och baksätet. Med fällda säten, var 82 kubikfot av rymden tillgänglig i fyra-dörrars modeller, medan de två-dörrars modeller lekte 69 kubikfot.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119446.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.