Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

10 Fakta om Hummers

The bensinslukande Hummer är en massiv sport utility vehicle (SUV), vars konstruktion är härledd från en militär soldattransport. Det byggdes först 1983 för att ersätta den ärevördiga jeep. Imposingly bred, med en omedelbart igenkännbar kantighet militär ram, blev Hummer en dyr statussymbol för dem som hade råd med prislappen och kostnaden för gasen för att köra den.

civila Hummer är baserad på en militär design av ett företag som heter AM General (AMG), ett dotterbolag till LTV Corporation. År 1983, AMG erbjudit ett kontrakt att tillverka lätta taktiska fordon för att ersätta den militära jeepen som hade använts sedan 1940-talet. AMG gav sitt fordon en High Mobility Multipurpose hjulfordon (HMMWV) beteckning, och soldater smeknamnet den Humvee. AMG då officiellt kallas det Hummer.

Första Hummer modell för civilt bruk, H1, byggdes 1992 och upphörde tillverkningen 2006. H1 Hummer byggdes för att kapitalisera på populariteten av Humvee, som var en militär transport fordon som används i Persiska viken i början av 1990. Addera

början i 1992 Hummer namn reserveras för den civila SUV medan den militära versionen behöll Humvee namnet. Hummers såldes som särskilt bruk fordon, även för tjänster som ambulanser, industriella fordon och brandbilar, som var bjudet för sin förmåga att nå fram till isolerade områden.

Tre olika typer av Hummer byggdes: H1, H2 och H3. H2 och H3 är till salu just innan märket försvinner från den nya SUV-marknaden efter 2010.

Lyxiga Hummer varumärke gäller endast de sport utility vehicles, så ingen sådant som en Hummer bil existerar.

Initialt civila Hummer hade General Motors dieselmotor, men det var utrustad med en Cheva V8 motor 1995. Från 1996 fick Hummer en 190 motor hästkrafter diesel,. Dock, med en bränsleförbrukning på mindre än 10 miles per gallon och en vikt på £ 6840, var Hummer dyra att underhålla
<. br>

År 1999 var den Hummer namnet köptes av General Motors. General Motors byggde H2 Hummer, grunda det på Chevy Tahoe löpverk.

Grund av sin militära arv, uppvisade H1 Hummer funktioner som inte är i allmänhet finns på stadsjeepar. Den har 16 inches av markfrigång, ungefär dubbelt så stor som alla andra SUV byggd på den tiden. H1 har också ett system minskat lufttryck i däck så däcken kan hantera lera, sand och grus och föraren kan då reinflate däcken efter hindret har övervunnits. H1 är kapabel att drivas genom 30 inches av vatten utan risk för skador.

I början av 1990-talet, frågade Arnold Schwarzenegger AMG att bygga honom en anpassad Hummer med en Corvette V8-motor. Naturligtvis, tillade Schwarzenegger specialbyggda fordon till Hummer mystik bland Hollywoods elit.

Hummer fasas ut från General Motors, och 2010 är det sista året där nya Hummers kommer att tillverkas. Eftersom energi-hungriga Hummer är omodernt i ett utsläppsfritt reglerad ålder, kunde GM inte finna ett annat företag för att köpa Hummer varumärke och så namnet kommer helt enkelt att bli en del av SUV historia.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119445.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.