Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hur till Ändra Kia Sportage 02 tändstift

Kia Sportage mini-SUV först tillverkades 1995. Den Kia Sportage första generationen avslutades 2002, då modellen avbröts av Kia tills det återinfördes 2005. För motorn på en Kia Sportage köra ordentligt, måste motorns tändstift tillhandahålla elektrisk gnista som krävs för förbränning av komprimerad gas. Som tändstiften i ett fordon blir sliten, det orsakar att motorn går mer trögt. Regelbundet planerat underhåll av tändstift i din 2002 Kia Sportage är avgörande för optimal motorprestanda. Saker du behöver
2002 Kia Sportage ägarhandledning
trådar Replacement tändning (om nödvändigt) katalog Färgade sharpiemarkör (om nödvändigt) katalog hylsnyckel med tändstiftshylsor
Visa mer Instruktioner
1

Håll ett regelbundet schema för att inspektera tändstiften på 2002 Kia Sportage. Enligt den officiella 2002 Kia Sportage bruksanvisning, bör tändstift och kablar tändning besiktigas vartannat år eller 48.000 miles, vilket som kommer först. Låt 2002 Kia Sportage sitta i några timmar innan
2

öppning motorrummet. Du vill vara säker på att motorn är kall innan du börjar arbeta på det.
3

Pop öppnar huven på din Sportage och lokalisera tändkablar, som kommer att knytas till toppen på din motor. Den 2002 Kia Sportage har en fyrcylindrig motor, vilket innebär att det finns fyra tändstift varje ansluten till en tändstiftsledningen. Tändkablar löper från motorn till säkringsdosan, som ligger i vänster sida av motorrummet.
4

Inspektera tändkablar i din 2002 Kia Sportage. Dessa ledningar kommer att behöva bytas ut om de verkar slitna.
5

Koppla bort strömkabeln till dina tändstift. Ta gummidamasken belägen nära basen av tråden och dra uppåt i stället för att driver med på viran. Ta bara en tråd i taget, eller markera trådarna med en färgad sharpiemarkör innan du kopplar dem alla. Felaktigt återansluta tändkablar kan allvarligt påverka resultatet för din Kia Sportage.
6

Fäst tändstiftshylsa till din hylsnyckel. Använd hylsnyckel för att ta bort tändstiftet från toppen av motorns cylinder.
7

Inspektera tändstiftet. Det kommer att bli lite sot, men om tändstiftet är helt täckt i sot, måste den bytas ut.
8

Placera din ersättare tändstiftet på plats och fäst det med tändstiftet uttaget på din hylsnyckel. Var noga med att inte dra åt tändstiftet efter att den har tätt monterade.
9

Placera gummistövel av rätt tändningskabeln på plats ovanför tändstiftet och sätt in det med händerna. Stäng huven på din 2002 Kia Sportage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118951.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.