Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Vad är en Nissan Pathfinder VDC?

"VDC" är en förkortning för "fordon dynamisk kontroll." Det är också känt som "elektronisk stabilitetskontroll." Detta är en revolutionerande aktiva säkerhetssystem, först utvecklat av Bosch 1995, att Nissan och andra biltillverkare införliva i sina modeller. Den är utformad för att automatiskt stabilisera fordon som annars skulle glida under kurvtagning eller bromsning. De flesta VDC system kräver inte aktivering av förare. Tillgänglighet

Nissan brukade ha VDC som tillval på Pathfinder, och kunderna var tvungna att betala extra för det. Som av 2010 års modell, har Nissan fordonets dynamiska kontroll på alla klippningar i Pathfinder utan extra kostnad.
Syfte

När fordonet operatörer kör i dåligt väglag , stöter de ofta faror - som is, snö, vatten eller lera - som kan orsaka fordonet att glida ur kontroll vid inbromsning eller svarvning. Syftet med VDC-systemet är att hjälpa fordonet bibehålla dess avsedda färdriktning och inte köra av vägen. Detta är särskilt användbart i ett fordon som Pathfinder eftersom den är avsedd att användas på körning ytor som är generellt farliga eller svåra.
Funktion

Enligt Victoria Nissan består Nissan Pathfinder VDC system med fyra delar: hjulhastighetssensorer, broms övervakar tryck, styrvinkelgivare och girhastighetssensorn. En dator analyserar information från alla dessa sensorer och automatiskt gör nödvändiga justeringar, applicera bromstryck på individuella hjul som behövs.
Fördelar

Förare som använder bilar med fordonets dynamiska kontroll är säkrare än de som inte gör det på grund, oavsett kunskapsnivå, kan en förare inte överlappa de fördelar VDC. Automobiles ger inte förarna möjlighet att manuellt bromsa till specifika hjul eller att fördela bromstrycket ojämnt genom alla fyra hjulen. Även om de gjorde det skulle driften av ett sådant system vara alltför komplicerat, och ingen förare skulle kunna reagera på en glidande bil så snabbt som det automatiserade systemet kan.
Varning

Även om du kan avaktivera fordonets dynamiska styrsystem på en Pathfinder, bör du inte göra det. Om du gör det ger ingen prestanda fördelar för föraren, det bara gör att föraren kan göra fordonet glider i sidled samtidigt som du vrider eller "fishtail" vid inbromsning, och dessa är i allmänhet oönskade och farliga händelser Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118952.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.