Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Information om GMC Typhoon

I början av 1990, rullade GMC ut några nya fordon baserade på sin tidigare SUV och design lastbil. En av dessa var en SUV kallas Typhoon. Ingen av dem varade längre än de första åren, men de var minnesvärd för sin vridmoment och effekt. Identifiering

GMC Typhoon är ett medelstort högpresterande SUV som säljs av General Motors mellan 1992 och 1993. Både GMC Typhoon och Syclone, en högpresterande pickup med en liknande design, är baserade på 1991 S-15 Jimmy, ett medelstort SUV som också hade ett kompletterande lastbil modell.
Engine

GMC Typhoon har en 4,3-liters LB4 turbo V6 motor. Varumärkesskyddade som Vortec motor, var det först användes omkring 1988 och skapar en virvel av luft och bränsle ånga inuti cylindern hos förbränningsmotorn för att anställa en effektivare luft-bränsleblandning. Liknande teknik används än idag. Den högpresterande motorn spottar ut 280 hästkrafter vid 4.400 rpm och cirka 350 pund fötter vridmoment vid
Prestanda

3600 rpm. Det kan gå från noll till 60 mph på cirka fem sekunder. Typhoon har en fyra-wheel-drive system och fördelar dem vridmoment 35-65 framifrån och bakåt. Typhoon är också en fyra-växlad automatlåda med fyra stora bromsar, båda främre skivor och bak trummor och låsningsfria kontroll.
Övriga funktioner

högpresterande av Typhoon avspeglades också i priset. Det detaljhandeln för nästan $ 30.000 när det släpptes. En CD-spelare och takräcke var frivillig. Typhoon innehöll plats för fyra passagerare. Det hade en 20-liters bränsletank och fick 15 miles per gallon i staden och 19 mpg på motorvägen.
Historia

Typhoon hade en begränsad upplaga släpp 1992. Den byggdes på Produktionstekniskt Automotive Services i Troy, Michigan, och kom i ett antal olika färger, med svart är den vanligaste. Den Syclone hade släppts ett år tidigare men tappades 1993. Typhoon släpptes ett år senare 1994. Den Jimmy designen ersattes helt av andra stadsjeepar från GMC. Endast cirka 4.700 Typhoons har någonsin sålts av GMC.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119010.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.