Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

MPG på små SUV

Sport-utility fordon (SUV) är i allmänhet klassificeras som antingen mini /kompakt, medelstora eller full storlek. Allteftersom populariteten för de mindre kompakta stadsjeepar har ökat, så har antalet tillgängliga märken och modeller. För 2010 finns det 18 SUV-modeller som klassificeras som kompakt med Edmunds.com. MPG uppskattar

nuvarande roster av kompakta stadsjeepar har ett brett utbud av körsträcka betyg. För vanliga bensinmotorer, de två mest bränslesnåla modellerna får en EPA-uppskattade 23 mpg i staden och 28 mpg på landsväg. Den värsta mpg för klassen är från en modell betygsatt på 15 mpg city/19 mpg highway. Addera Högre MPG använda alternativa bränslen
p Det finns fyra 2010 kompakta stadsjeepar hjälp alternativa bränslen, två hybrid och två flexifuel-. De två hybrider är både en effekt på 34 mpg city/31 mpg highway. De flexifuel-modeller, som är verksamma på antingen vanlig blyfri bensin eller E85 etanolbränsle, få 20 mpg city/28 mpg highway och 19 mpg city/25 mpg highway resp.
Motorstorlek

En anledning till de relativt höga körsträcka betyg för kompakta stadsjeepar är deras lilla motorstorlek. Alla utom tre av 2010 års modeller levereras med en 4-cylindrig motor. Inte överraskande, de tre som kommer som standard med en 6-cylindrig motor har också de tre lägsta körsträcka betyg. Medelstora och full storlek stadsjeepar har minst 6 cylindrar och oftast 8.
Vikt

Vikt är en annan faktor i bränsle körsträcka. Bruttovikt för kompakta basmodeller varierar från drygt 3200 £. till nästan 4300 kg. Som misstänkt, de tyngre modellerna har de sämsta mpg betyg, men en modell som väger över 4.000 lbs.has mpg siffror 22 city/32 motorvägen. Full-size SUV väga så mycket som £ 5600.
Pris

kompakta stadsjeepar är den mest prisvärda av de tre SUV klasserna, med 2010 års priser för basmodeller börjar vid mindre än $ 20.000. En modell har ett rekommenderat pris på $ 16,995, medan den dyraste i klassen säljs för $ 35.500 --- betydligt mer än den näst dyraste modellen på $ 24,250.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118920.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.