Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Typer av Vinschar

Vid användning av en lastbil eller sport utility vehicle i en utomhusmiljö, vinschar komma till nytta på många olika sätt. Vinschar finns i sju huvudtyper: elektriska vinschar, mekanisk trumma-stil vinschar, mekaniska fören-stil vinschar, hydrauliska vinschar, mekaniska handdrivna vinschar, mekaniska bärbara vinschar och hybrid vinschar. Elektriska Winch

Elektriska vinschar drivs av både fordonets batteri till vilken den är fäst, och ett annat batteri som kan arbeta oberoende av bilbatteriet. På så sätt kommer driva vinschen inte påverka hur något av de system i ditt fordon kör.
Mechanical Drum Winch

Denna typ av vinsch emot ström från motorn körs . Vridningen av kugghjulen i växellådan överför kraften till vinschen genom användning av en roterande axel. Dessa vinschar är mer kraftfulla än elektriska vinschar och kan arbeta när motorn är igång, om växel är ilagd eller inte. Dessa vinschar får sitt namn från formen på vinschanordningen, med repet lindas runt en spolliknande hållare.
Mekanisk capstanvinsch

Dessa vinschar dra ström från motorn via vevaxeln. En anordning som kallas en klokoppling ansluter till vevaxelns remskiva och drar ström. Liksom mekanisk trumma vinschar, mekaniska ankarspel vinschar fungerar när motorn är igång. Dessa vinschar liknar mekanisk trumma vinschar förutom stilen vinschanordningen själv, som består av en förlängd del kring vilken linan lindas i motsats till den spolliknande konstruktion av trumma vinschar.

Hydraulisk Drum Winch

En hydraulisk vinsch är ansluten till fordonets motor via en hydraulpump som i sin tur driver en hydraulmotor. Dessa vinschar har en stor makt, och liksom de mekaniska vinschar, kan de köra när motorn är igång. En extra bonus med denna typ av vinsch är att den kan köras även när helt nedsänkt i vatten.
Mekanisk Hand vinsch

Denna typ av vinsch består av en vajer fångas och släpps genom en serie av klämmor. Det drivs av en person, utan koppling alls till fordonets motor. Denna typ av vinsch
Mekanisk Portable Winch

är handgjorda, bestående av en trumma vinsch ansluten till en motorsåg motor för att tillhandahålla drivkraft. Vinschen fungerar oberoende av fordonet där den är monterad.
Hybrid Winch

Hybrid vinschar byggs från reservdelar. Fordonets ägare hittar en gammal vinsch också kopplas till fordonet, sedan använder en hydraulisk pump och motor som en enhet för vinschen. Denna typ av vinsch är billig, stark och mycket effektiv
Vinsch Motors

Vinschar komma med en av två huvudsakliga typer av motorer:. Permanentmagnetmotorer eller serielindad motorer . Alla vinsch motorer har en uppsättning spolar inuti dem kallas en armatur. Inuti denna armatur är antingen en annan uppsättning av fältspolar eller en uppsättning av permanentmagneter. Permanentmagnetmotorer använder magneter för att rotera ankaret och köra motorn. Permanentmagnetmotorer medför mycket liten belastning på bilbatteri, men de överhettas lätt, vilket får motorn att sakta ner, och därför kan de inte användas för mycket tunga vinsch jobb. Serielindad motorer har en annan uppsättning av spolar inuti armaturen, kallas fältspolarna. Dessa fältspolar är anslutna till ankaret och få den att snurra. När fältspolarna snurra, är det magnetiska fältet skapas under processens gång, och ankaret snurrar. På grund av denna extra ansträngning, serielindad motorer använder mer ström än permanentmagnetmotorer. Men de inte värma upp lika lätt som permanentmagnetmotorer
Winch redskapstyper

Vinschar också komma i tre olika typer av redskap system:. Planetväxlar, snäckväxlar och cylindriska kugghjul. Planetväxel system har ett centralt kugghjul kallas solhjulet. Det visar, som orsakar tre andra redskap arrangerade runt den för att slå. Detta agerande skapar drivkraft. Detta system är den vanligaste och har en verkningsgrad kraftöverföring på 65 procent. Snäckväxlar består av två delar: en runda hjul-liknande redskap motiveras av en bar-formad växel körs ovanpå det. Dessa redskap är inte lika stark eller effektiv som planetväxlar, kör på ca 35 till 40 procents verkningsgrad. Cylindriska kugghjul består av två hjul-formade redskap, en stor och en mindre. Den mindre en är ansluten till motorn och orsakar större växel att vända. Detta system har en verkningsgrad kraftöverföring på 75 procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118919.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.