Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Allmänna gasvajern Justeringar på en skoter

Nästan alla motordrivna skotrar använder någon form av en metall -kabel för att manövrera gas på motorn . Eftersom kabeln dras , strömmar mer bränsle genom systemet, accelererar motorn. Över tiden , men dessa stålvajrar förlänga , sträcka eller lossa . Justeringar kan minska dessa problem . Mindre Åtdragningsmoment

Styrkabelanslutningar system på skotrar kommer ofta med tampar . Dessa grundläggande verktyg skruvas i fästena att kablarna går genom . Genom att vrida justerskruven , skapar det mer avstånd för kabeln till resor, som kan vara precis tillräckligt för kabeln för att dra åt igen . Alternativt kommer vrida justeraren i motsatt riktning lossa kabeln .
Betydande justering

Ibland gasvajern har sträckt för mycket och är för lös för smärre justeringar . Detta kräver demontering skoterns förgasaren och headset för att komma åt gasvajern . Kabeln fästmutter måste lossas och sedan efterdras efter slack i kabeln dras ut .
Byte

När en kabel är förbi dess livslängd , blir det så sträckte sig från att köra igenom skotern kroppen till motorn som det Frays . Detta kommer så småningom leda till brott . Den enda lösningen på denna punkt är att ersätta den med en helt ny gasvajer . Den gamla måste dras ut ur huset med en ny dirigeras i dess ställe .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120694.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.