Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur Tune My Moped

Om din moped har suttit i ditt garage eller förråd för de senaste månaderna, kan det vara dags att ge det en bra TuneUp innan din nästa resa. Trimma upp en moped kan öka sin snabbhet, bränsleeffektivitet och förbättra sin övergripande utseende. Lyckligtvis, trimma din moped bara kräver några enkla verktyg och bör bara ta cirka en timme att slutföra. Du bör vara tillbaka på cykeln njuter av vägen på nolltid. Saker du behöver
Tändstift
Shop rag
mutterdragare
Bränslefilter
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

Byt tändstiftet i din moped. Även om det kan ändå fungera, är det alltid bra att bara byta ut den och ha den gamla kontakten som reserv. Du kan ta bort din tändstiftet med en storskalig skiftnyckel, placera den över tändstiftet kroppen och vrida kontakten åt vänster.
2

Rengör hela bränslesystemet och byt bränslefiltret. Detta innebär kontroll och rengöring av följande poster: bensintanken (kolla efter rost eller läckage), gasledningen (kontroll av läckage eller sprickor) och förgasaren (ge det en grundlig rengöring, med en stålborste för att få smuts på inuti och utanför carb).
3

Ta ut batteriet ur din moped, om det är så utrustad, ladda upp det med en batteriladdare, rengör polerna med en stålborste sedan återansluta den.
4

Kontrollera vätskenivån och oljenivå, om din moped har en transmission, för att se till att de båda är fulla.
5

Kontrollera däcken för slitbanan djup. Leta efter sprickor, läckor eller hål-storlek öppningar i däcken. Blåsa upp dem till det rekommenderade lufttrycket och lyssna efter eventuella läckor.
6

Slå på din moped och, med kickstand ner, låt det gå i stället. Kontrollera alla elektriska arbeten, såsom bromsljus, blinkers och batteri, för att kontrollera skick. Accelerera din moped och kolla bromsarna för lämpliga stopp svar.
7

Ge din moped en bra tvätt. Helt enkelt använda en trasa och lite vatten för att torka av alla motordelar, cykel ram och handtag. Ge din moped ett bra tvätt-ner inte bara förbättrar sin kosmetiska utseende, men det kan också förbättra din motorns effektivitet eftersom det blir mindre sot för motorn att hantera.
8

Kontrollera bilens taggar och se till att de är up-to-date. Om du har ett treårigt moped dekal, se till att det inte har gått ut. Om ditt tillstånd kräver en registreringsskylt för att driva din moped, se till att etiketten är för det korrekta året och att bilens försäkring är up-to-date. Ta några praktiska verktyg och placera dem i förvaringsfacket på din moped. Starta upp det och ta din moped för en vår resa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120669.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.