Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Felsökning Vespa Scooters

Vespa skotrar, precis som alla mekanisk fordon utrustat med en motor, kommer att stöta på problem med tiden på grund av slitaget och behovet av regelbundna kontroller och underhåll. Att veta vilka frågor kan uppstå och vad man ska leta efter kan spara oräkneliga timmar av gissningar och frustration, samt dyra mekaniker räkningar. Specifikt, att kunna byta ett tändstift, fixa en lägenhet eller felsöka en knepig förgasare kan vara till stor hjälp. Saker du behöver
Skruvmejslar Flighter Crescent skiftnyckel set (7-24 mm) katalog gummiklubba
Styrkablar
kabelsaxar
Ny motor packningar
ny motorolja sälar
Nya förgasare packningar
Visa fler instruktioner
Överhettning och motor översvämningsproblem
1

Inspektera bränsleledning från bensintanken till förgasaren och se till att den inte är vikt eller böjd. Koppla loss slangen via banjo klämman genom att skruva loss den med en platt skruvmejsel. Sätt tillbaka slangen, efter att ha testat gasflödet, med banjo klämman. Tillåt tillräckligt med bränsle för att komma igenom linjen att pressa ut eventuella luftbubblor. Kontrollera att plomberingen slangen är säker genom att använda en ny banjo klämma på förgasaren.
2

Kontrollera att tändstiftet i motorn är rätt storlek och värme rating. Använd en hylsnyckel och lämplig sockel storlek för att ta bort det försiktigt (undvik strippa cylinderlocket trådar). Jämför tändstiftet med acceptabla plug betyg i bruksanvisningen för din Vespa. Byt tändstift om det är synligt smutsiga eller oljiga. Justera din förgasare för mer bränsleflöde om tändstiftet är finkornig vit på spetsen.
3

Lyssna på motorn för att avgöra om de revolutioner är för snabbt eller långsamt på tomgång. Justera luft /bränsleblandningen nål i förgasaren manuellt antingen bromsa eller plocka upp hastigheten på varv till en normal tomgång (motorn ska köras på egen hand utan att dö ut eller racing i viloläge).
4

Kontrollera om luft läcker i motorn genom att leta efter oljeläckaget från packning punkter där motordelar sammanfogas. Undersök tätning vid cylinderhuvudet till cylindern och pipan till motorn. Leta efter läckor under motorn samt där motorn fallet halverar gå. Demontera och återuppbygga motorn om betydande läckage visas. Leta efter luftläckage runt förgasaren genom att bekräfta förgasaren och dess låda bultas på rätt sätt. Ta tag i förgasaren rutan och se till att det inte vicka. Utföra samma test på förgasaren inuti. Rebuild installationen med nya packningar om det finns rörelse
bakhjulet och Problem Transmission
5

Inspektera båda anslutningspunkter för motorn till skotern kroppen:. Gungan arm-och bakvagn. Försök att vicka motorn fallet av svingarmen. Om det finns betydande rörelse, ta bort motorn och ersätta motorfästen. Alternativt, testa motorfästen genom att köra skoter i hårda svängar i hög hastighet. Bekräfta om wobbling uppstår från bakhjulet när du kör. Ta bort motorn och ersätta de defekta motorfästen.
6

Bekräfta att växlingsindikatorer kablar är anslutna till växeln hantera ordentligt. Identifiera något slask eller slarv i handtaget operationen. Titta under motorn för varje tecken på tårar eller fransar sig utsatta redskap kablarna. Byt dåliga kablar med nya. Smörj dem, innan du installerar dem i höljena redskap kabeln som ansluter motorn.
7

Lyssna för slipning eller skrammel ljud från motorn vid körning. Bekräfta ljudet inte uppstår i viloläge men bara när skoter redskap är i enheten. Med villkoret verifieras, ta bort och öppna upp motorn för att lokalisera den trasiga delen näven runt när motorn växlar roterar. Byt ut en del och eventuellt skadade delar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120693.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.