Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur man gör en Scooter motor Snabbare

fartens tjusning och vridmoment skjuter några skoter ägare att göra sina turer snabbare. Processen tenderar att vara komplicerade och bör inte prövas på en impuls. En god förståelse för hur ett verk scooter motor hjälper tillsammans med insikten om att dessa förändringar inte alltid kan garantera önskat resultat. Ett antal delar måste arbeta tillsammans för att öka skoter hastighet framgångsrikt. Saker du behöver
Skruvmejslar Flighter Crescent skiftnycklar
Hylsnyckelsats
Gummiklubba
Gear avdragare
Dremel slipverktyg
Visa fler instruktioner

1

Bestäm vilken typ av prestanda du vill uppnå, om mindre hastighet förbättring eller betydande motor uppsving. Köp en större kolv cylinder, förgasare och avgassystem för större förbättringar. Rådgör med en skoter återförsäljare för lämpliga prestanda delar till din skoter.
2

Koppla och ta bort motorn från skotern kroppen. Flytta motorn frikopplad till en tydlig arbetsutrymme och börja demontera den. Håll alla delar i fack som de är bortkopplade. Tvätta motordelar med ett lösningsmedel, såsom fotogen, att bryta ner och avlägsna eventuell sand och olja. Tvätta delarna i ett öppet område med något brandfarligt i närheten. Låt motordelarna torka i fria luften för att undvika rök uppbyggd.
3

Rita en mall av hamnen storleken på den nya prestanda cylinder med cylinder packning tillhandahålls av leverantören. Rada upp den här mallen till de gamla motorns kåpor. Använd en märkpenna för att skugga området som behöver tas bort från motorn höljet hamnar så att de matchar storleken på de nya cylinderportarna när ändrats. Följ samma procedur för förgasaren intag porten med den nya förgasaren packningen. När markerad, långsamt och försiktigt använda ett slipverktyg för att ta bort materialet motorn fallet att vidga portar och intag. Efter slipning, rensa ut alla metallspån med annan tvätt i lösningsmedel. Låt motorn fallen torr.
4

Återuppbygg scooter motor med alla de delar som lossades. Följ bygget proceduren med reparationshandbok för just din scooter modell. Använd nya lager, packningar och tätningar olja. Para den nya cylindern och större förgasaren till motorn. Sätt tillbaka den ombyggda motorn i skotern kroppen. Avsluta ombyggnaden genom att fästa en uppgraderad avgassystem för mer förbränningstrycket.
5

Testa skoter att kontrollera att motorn fungerar korrekt. Installera lämplig förgasarmunstycken att köra motorn med tillräckligt med gas och luft. Se till förgasaren tillverkarens specifikationer för korrekt jetting vid högre motor kompressioner. Ta skoter för en provtur när tomgångsvarvtalet är rätt inställd. Prova skotern vid lämpliga hastigheter för att bekräfta korrekt bestyckningen. Dra tändstiftet ut och undersöka den för vithet att bestämma överhettning eller tjock svart vätska för att bekräfta att motorn är igång för rik. Utför justeringar tills tändstiftet spetsen visar en chokladbrun färg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120695.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.