Hur att bogsera en Dolly Bakom en RV med utrustade Bromsar

Tow Dolly, vardagligt tal kallas "paddor," är vanligtvis säljs nytt utan ett bromssystem. Tillverkare som General Motors (GM) och Ford råda ett bromssystem användas på bogserat last över 1000 pounds. Även de minsta bilarna väger mer än 2.000 pounds. Nästan varje stat kräver bromsar för laster mer än 3000 pounds - vikterna är totalt både dolly och släpfordon - medan andra stater utför slumpmässiga stopp-distans tester. Bogsering med en broms-utrustad dolly först kräver att föraren reda på vilken typ av bromssystem har monterats. Instruktioner
1

avgöra om ett hydrauliskt bromssystem monteras på din bogsera dolly. Dessa är gamla gammalmodiga, kräver en fysisk koppling till det hydrauliska bromssystemet av fritidsfordon (RV) och är benägna att läcka. Dolly Bromsarna kommer att använda direkt när RV bromsar används, och bromskraften är proportionell. Om du tänker använda ett hydrauliskt bromssystem, behöver du professionell installation avsändarens anslutningarna på din RV.
2

Bestäm om ett elektriskt bromssystem monteras på din bogsera dolly. Dessa är i särklass den vanligaste enheten, och även om de har många olika utseenden, alla fungerar med hjälp av en elektrisk signal från dragfordonet att distribuera magnet-manövrerade bromsar på dolly. Vissa gammaldags system använder ström från ett batteri på dolly, men mest använda kraften levereras via fiberkabel navelsträngen från RV. Om du tänker använda en elektriskt bromssystem, kan du aktivera dolly bromsarna på ett av två sätt: med hjälp av en "tidsfördröjning" broms controller eller en "proportionell" broms controller
3 Bestäm om du vill ha en tid controller Delay broms ansätta bromsarna monteras på din bogsera dolly. En tidsfördröjning kräver att föraren förinställda mängden bromskraften han vill bromsarna att använda, och mängden fördröjning mellan RV bromsar utplaceras och Dollys bromsar nå det förinställda fulla bromskraft. Dessa inställningar är svårt att matcha, som antingen RV kommer att bromsa dolly eller dolly kommer att bromsa RV. Detta resulterar i ojämn broms slitage och dålig stopptid.
4

Bestäm om du vill ha en proportionell broms controller ansätta bromsarna monteras på din bogsera dolly. Ett proportionellt system har en inbyggd sensor som läser retardation beteende RV och sänder en signal som resulterar i samma mängd bromskraft som appliceras av Dollys bromsar. Den dolly kommer sedan stoppa i samma takt som den RV bogsering det, någonstans mellan mild avmattning-ner och nödstopp. Detta resulterar i ännu bromsslitaget och bra stoppa prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118159.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.