Hur man testar en isolator RV Battery

fritidsfordon, eller husvagnar, är utrustade med batteri isolatorer, som måste fungera både när motorn är i drift och när den inte är. RV Batteriisolatorer intelligent hantera laddning och urladdning av både chassi och batterier tränare. Om den är korrekt fungerande, isolerar anordningen en uppsättning av batteri-och-utrustning kretsar från den andra uppsättningen av batteri-och-utrustning kretsar. Den måste effektivt fungera som en backventil för el, tillåter ström att passera i en riktning, men inte det andra. En RV batteri isolator kan vara cylindrisk eller platt och täckt av fenor som en kylfläns, och kommer vanligen att ha tre terminaler. Saker du behöver
nyckeln eller skruvmejseln
Pen
voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Följ kablar dragna till batterifrånskiljare och göra en Anteckna vilken terminal är ansluten till chassit batteriet, tränare batteriet och generatorn.
2

Kontrollera att uttaget man är kopplad till tränare batteriet, och bekräfta med din bruksanvisning att detta är korrekt. Addera 3

Kontrollera att uttaget två är kopplad till generatorn, och bekräfta med din bruksanvisning att detta är korrekt.
4

Kontrollera att uttaget tre är trådbundna med chassit batteriet, och bekräfta med din bruksanvisning att detta är korrekt.
5

Använd skiftnyckel eller skruvmejsel för att koppla bort kablarna från isolatorn terminalerna en i taget, inslagning varje i vitt målartejp och skriva på det vilken terminal det kom från.
6

Ställ din voltmeter på "Diod Function" och testa över terminalerna. Det bör finnas kontinuitet med prober orienterade ett sätt, och ingen kontinuitet med sonderna omvända. Om det finns kontinuitet visas för båda riktningarna, eller någon kontinuitet visas för båda riktningarna, är isolatorn felaktig.
7

Anslut ledningarna till isolatorn om isolatorn fungerar korrekt. Isolatorer är inte servas av användaren, så byt ut den om ett fel hittas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118132.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.