Hur byter jag Pull String Cord Rekyl på en Honda ATC?

En Honda ATC är en trehjulig cykel med en gasmotor. Medan vissa av de senare modellerna har elektriska förrätter, några har fortfarande pull-sladden förrätter rekyl sträng liknar draglinan på en gräsklippare. Som draglinan är en av de få delar på detta fordon som inte är gjord av långvarig metall, ibland blir det nödvändigt att byta ut så att du kan fortsätta att njuta av din ATC. Saker du behöver
Flathead skruvmejsel
Goggles
ersätter rekyl sträng
Vice grepp
Visa fler instruktioner
1

Stäng av ATC och stänga av gasflödet till motorn genom att vrida omkopplaren ligger strax över Recoil String församling. Avlägsna Honda logo cap från församlingen, som ska säkras med klämmor eller skruvar beroende på modell. Du kan ha en modell med Honda logo på startmotorn själv, och inte på ett lock.
2

Ta ut ur ATC genom att dra den från huset. Var försiktig så att du inte tappar eller förlorar liten klämma brickorna som håller startapparaten tillsammans. Inspektera insidan av startmotorn för skräp eller smuts uppbyggd. Om startmotorn är alltför smutsig att du måste rengöra varje del försiktigt eller köpa en ny. Ställ starter ner så att växlarna är vända uppåt.
3

Rotera yttersta omgången växeln tills tänderna klicka utåt. Dessa "tänder" är det som griper in rotorn att snurra det när sladden dras. Om tänderna inte klickar ut, behöver du en ny startmotor.
4

Tryck ner på mitten stiftet med en skruvmejsel och ta bort snapin brickan försiktigt bända bort det i mitt stift med skjuta den uppåt. Ställ snap brickan åt sidan. Det är på denna punkt som du kommer att märka att församlingen kommer att "poppa" upp. Detta beror på locket fjäder som är spänd under brickorna. Var försiktig i hanteringen av våren som det är möjligt att det skulle kunna mata sig från huset och orsaka skada.
5

Ta den andra brickan och ställ den åt sidan. Du kan sedan ta bort den inre locket och visa det inre av aggregatet. Insidan liknar en "Y"-formade området. Avlägsna enheten från fallet med logga på. Det finns en dragfjäder inuti detta fall som kan lösgöra och flyga ut ur sammansättningen vid en hög hastighet. Var försiktig.
6

Ta bort den gamla draglinan från insidan av "Y" formad montering. Trä i en 9-tums tråd genom hålet i sidan av "Y"-formad montering. Denna tråd kommer att användas för att fiska rekylen strängen genom huset in i aggregatet. Byt ut enheten tillbaka på stiftet och linda den yttre kugghjulet moturs sex gånger. Detta kommer att skapa spänningar måste du se till att sladden kan rekylen. Lås växeln på plats med vice grepp. Sätt i ena änden av tråden genom hålet i huset där rekyl strängen går in i aggregatet.
7

Tejpa nya rekyl strängen på "fiske" tråd, och dra änden av snöret genom huset och uppåt genom centrum av "Y"-formad montering. Avlägsna tejpade tråd. Knyt en knut i änden av repet som är i församlingen och dra försiktigt ut sladden tills knuten är fast på plats. Knuten bör vara synliga, men inte exponerat tillräckligt för att störa rekyl åtgärden.
8

Håll växlarna på plats och ta bort vice grepp. Håll sladden och vägleda den sakta in i huset som växlarna rekyl i sladden i fallet.
9

tillbaka locket och brickor i omvänd ordning du tog bort dem. Kom ihåg att trycka ned locket för att byta ut brickorna. Skruva fast aggregatet tillbaka på cykeln med skruvarna du tog bort tidigare. Om din modell ATC har en Honda logo mössa på toppen av aggregatet, ersätta det nu och fäst den ner över församlingen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117971.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.