Hur man bygger en Pick-Up flak lastbil

Pickup lastbilar är stora nyttofordon, som kan bära stora laster utan att bryta ett svett. Men om du har stora objekt som inte får plats i lådan, kan det vara bättre att bygga ett flak för din pickup. Detta är ett ganska stort projekt, och bör ta ett par timmar att göra. Projektet fordon i detta fall är en 1994 Toyota longbed pickup, som inte har en säng. Saker du behöver
MIG svetsare 40 meter 2-av-2 fyrkantiga stålrör, .120 vägg
4-by-8-fots plåtpanel, 16 gauge
3-tums , .120 vägg platt lager stål
3/8-tums, 3-tums bultar och muttrar
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Måttband
Sprayfärg
Drill
Borrar för metall
Märkpenna
Assistant Review kapsåg med metallblad
Visa fler instruktioner
1

Skär fyrkantsrör med kapsåg in två 4-fot långa sektioner och fyra på 92 inches lång.
2

Lägg stålet i en fyrkantig form, så att de 4-meters bitar är på topp, och två 92-tums -långa bitar är på insidan. De totala dimensionerna av denna kvadratiska formen som du gör är 4 meter med 8 meter.
3

Weld panelen använder MIG svetsare, ofta dubbelkontroll för torget med måttband . Se till att svetsa alla kontaktytor på stålet.
4

Placera de andra två 92-tums långa sektioner i mitten av den fyrkantiga formen, och med hjälp av måttband, rymd dem jämnt över hela torget form.
5

Svetsa de mittersta staplarna till ramen med MIG svetsare.
6

Placera flak på den bakre ramen på lastbilen med hjälp av en assistent och torget flak till lastbilen ramen med måttband.
7

Tillverka fästen för att ansluta flak till ramen med 3-tums platt lager stål, skruvar och muttrar. Du måste använda borren för att borra hål för bultarna att gå igenom i processen. Dessa bör vara enkla, platta fästen.
8

Svetsa fästen till flak med MIG svetsare.
9

Placera 4-by-8 plåtpanel på marken, nära till flak. Kontrollera att du har tillräckligt med utrymme runt den för att manövrera svetsaren.
10

Avlägsna flak från fordonet med hjälp av en assistent och vänd på den på plåten så att ramen täcker med arket-metallrör. Använd måttband för att säkerställa att den flak är fyrkantig plåt så det finns ingen överlappning.
11

Svetsa plåt till flak med MIG svetsare. Du vill göra korta svetsar, inte längre än 1/2 tum lång, men tänk på att hoppa runt i panelen så att du inte bygga upp värme och böja metallen. Du bör ha minst ett par dussin svetsar på panelen när det är gjort.
12

Måla flak, topp och botten, med sprayfärg.
13

Vänd på flak montering på lastbilen och fäst den vid ramen med 3/8-tums Ratchet och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117510.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.