Hur Byt Harley Hjullager

Främre och bakre hjulen på Harley-Davidson motorcyklar är nu utrustade med tätade lager som inte kräver smörjning som en del av rutinmässigt underhåll. En regelbunden inspektion av däck och fälg, dock är nödvändig för att kontrollera slitage, synliga skador och liknande. Även om det inte är möjligt att inspektera lagren utan att ta bort dem, kan en motorcykel med oregelbunden hantering varna föraren om att ett problem existerar. Skulle lagren blir slitna, vilket framgår av buller eller dålig hantering, måste de bytas ut. Saker du behöver
Lämplig motorcykel lyft /domkraftsaggregat
SAE spärrnyckel satt
SAE skiftnyckel uppsättning
Harley-Davidson Remover Hjullager /Installer Set
Visa mer Instruktioner
Framhjul Borttagning
1

Block motorcykeln så att framhjulet är upphöjd över marken. Kontrollera att motorcykeln är stabil innan du fortsätter.
2

Lossa och ta bort fästskruvarna från bromsok. Lyft tjocklek av av den främre rotorn och låt den hänga fritt med bifogade bromsledningen. Addera 3

bort axelmuttern med en spärrnyckel och knacka ut axeln med en mjuk klubba . Placera axeln i en ren plats att undvika kontaminering. Låt hjulet att falla ut från framgaffeln. Det kan vara nödvändigt att låta luften ur däcket för att åstadkomma detta.
4

Flytta hjulet till en bänk arbetsområdet för att fortsätta.
Rear Wheel borttagning

5

Block motorcykeln så att bakhjulet är upphöjd över marken. Ta bort sadelväskor genom att vrida två quick-release dubbar 1/4 varv moturs. Placera påsarna i en säker, out-of-the-way plats för att undvika skador.
6

Avlägsna högersidig ljuddämparen genom att lossa och ta bort klämmorna snäckväxel och värmesköldar med en spärrnyckel .
7

Ta bort axelmuttern från bakhjulet med en spärrnyckel och knacka axeln fri från hjulet med en hammare. Placera axeln i en ren plats att undvika kontaminering.
8

Dra i hjulet för att frigöra bromsskivan från bromsoket. Låt hjulet för att sedan falla framåt. Skjut remdrift från dess drev. Ta bakhjulet på en bänk arbetsområdet för att gå vidare.
Dra Kullager
9

Montera front-hjullager-remover verktyg med muttern och Nice bäring på tvingar skruven. Sätt i den medföljande stålkula insidan av större spännhylsan och installera hylsan på tvingar skruven samt.
10

Sätt i hylsan in i den inre diametern hos lagret.
11 < p> Skruva fast muttern på hylsan med en SAE skiftnyckel tills läppen kommer i kontakt med kanten av lagret.
12

Håll tvingar och vrid muttern tills lagret kommer gratis. Upprepa denna procedur på motsatt sida av hjulet. Addera Installera nya lager
13

Välj hjullagerenheten installera verktyg för aktuellt hjul. Sänk ned staven med bifogade stödplatta genom hjulet på ventilspindeln sidan.
14

Montera det nya lagret, större pilot, Nice bäring, bricka och mutter på stången.

15

Vrid muttern för att tvinga nya lagren på sin ras. Lagret anses helt insatt som den vidrör försänkningen inuti hjulet..
16

Upprepa på den motsatta sidan av hjulet
17

Installera hjul, halsdukar och sadelväskor i omvänd procedur ordning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106791.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.