Hur Justera ventilmekanism på en 1982 VF750: n

ventil justeringar är en av de svårare underhållsåtgärder som många mc-ägare måste utföra. Jobbet kan vara ännu mer förvirrande för en 1982 Honda VF750: n ägare, eftersom motorcykeln använder en komplex V-4 cylindrig arrangemang. Honda har införlivat gängade justerskruvarna i VF750: n för ventilstyrning, vilket gör det lättare att justera ventilerna "avslut. Medan ventil justeringar kan vara en tidskrävande procedur, kommer resultaten att förlänga livslängden på din VF750: n och se till att den fortsätter att fungera på topp effektivitet. Saker du behöver
Startnyckel
10 mm, 12 mm och 17 mm uttag
Hylsnyckel
.012 mm bladmått
Flat skruvmejsel
Visa fler instruktioner

1

bort sitsen från din VF750: n. Använd motorcykelns tändningsnyckel för att låsa sätet spärren på vänster sida av svansen spackling. Lyft sitsen från ramen och sitsskenorna. Dra plasten täcker bort gummiringarna på sidorna av din VF750: n: s ram.
2

Ställ ventilen under den vänstra sidan av bränsletanken till läget På. Dra bränsleledningarna från ventilen. Skruva bort bulten från basen av gastank, med användning av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft basen av tanken upp något och dra tanken mot bakskärmen tills tanken kan tas bort helt och hållet. Addera 3

bort kylaren på motorcykelns ram, med hjälp av en 10 mm uttag och en hylsnyckel. Dra kylaren bort från motorn och häng den från styret, med bungee stubin.
4

bort generatorn locket från den vänstra sidan av motorn, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Lossa lockets bultar, dra sedan bort locket för att exponera generatorns svänghjul. Placera en 17 mm hylsa och en hylsnyckel över huvudet på svänghjulet s monteringsbulten. Ta del av spåret ingraverat i generatorns hölje, placerad till höger om svänghjulet. Denna skåra används för att indikera läget för motorns vevaxel i samband med en uppsättning av markeringar imprinted på sidan av svänghjulet. Bultarna
5

Skruva från toppen av den främre cylinderns ventilkåpan, med en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft locket och dess packning av den främre cylindern att avslöja insugs-och avgasventilerna.
6

Vrid generatorn svänghjulet medurs tills "T 1-3"-märkningen på sidan av svänghjulet är i linje med indikatorn skåran på generatorn bostäder.
7

Skjut en .012 mm bladmått mellan justerskruvarna och ventilerna intaget på den övre halvan av den främre cylindern. Mätaren ska glida mellan skruvarna och ventiler med en liten mängd motstånd. Om mätaren inte kan införas mellan ventilerna och skruvar, eller om det inte finns något motstånd, är ventilspelet av specifikation och kommer att behöva justeras.
8

Justera gapet intagsventil, med ventilen justerskruvar. Lossa skruvarna 'låsmuttrar med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Vrid skruvarna medurs med en skruvmejsel för att minska avståndet mellan ventil och skruven, eller moturs för att öka ventilspelet. Sätt din .012 spårvidd mm känselspröt mellan ventilerna och skruvarna och kontrollera ventilspelet igen. Dra åt justerskruvarna 'låsmuttrar med en 10 mm hylsa.
9

Kontrollera och justera avgasventilerna på den nedre halvan av den främre cylindern, med samma metoder som steg 7 och 8. Sätt tillbaka ventilkåpan och dess packning på framsidan cylindern, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel.
10

Vrid generatorn svänghjulet medurs tills "T 2-4"-märkningen på sidan av svänghjulet är i linje med indikatorn skåran på generatorhuset. Ta bort den bakre cylinderns ventilkåpan och dess packning, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel.
11

Kontrollera och justera den bakre cylinderns ventilspel, enligt samma metod som används för att justera främre cylinderns ventiler . Sätt tillbaka ventilkåpan och dess packning på den bakre cylindern med en 12 mm hylsa och en hylsnyckel.
12

tillbaka bränsletanken på din VF750: n: s ram. Drag åt bränsletankens monteringsbulten, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Återanslut bränsleledningarna till tankens ventil. Sätt tillbaka kylaren, med hjälp av en 10 mm hylsa.
13

Tryck plasten täcker in ramens gummigenomföringarna. Lås sätet på plats mot motorcykelns sits och skenor ram, med säte spärren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110713.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.