Steg för ett oljebyte på en VTX Motorcykel

VTX motorcyklar är Hondas bidrag till cruising motorcykeln linjen. Honda erbjuder olika modeller av VTX motorcykel, inklusive VTX1800N prestanda cykel, den VTX1800F idrott kryssare och VTX1800T touring kryssare. Oavsett vilken modell du väljer, byta olja är fortfarande en av de viktigaste aspekterna i att utvidga ditt motorns livslängd. Förbered nödvändiga förnödenheter

Du behöver en momentnyckel och en 17 mm hylsa för att ta bort VTX motorcykelns bakre avlopp bult. Kontrollera att du har en dräneringskärlet och tratt för att ta bort och ersätta oljan. En VTX motorcykel kräver 3,9 liter olja. Honda rekommenderar växellådsolja, SAE # 80. Se till att du också har ett nytt filter och två nya brickor krossa. Addera oljan avtappas

Placera drain pan under den bakre avloppet bulten. Ta bort den bakre avloppet bulten med momentnyckel. Låt oljan rinna i pannan. Byt krossa brickan och skruva sedan in skruven till 22 foot-pounds. Upprepa dessa steg på den fronten avloppet bulten.
Filterbyte

Ta bort oljefiltret. Du kan behöva använda ett filter uttag för att lossa den. Placera drain pan under filtret för att fånga upp eventuellt kvarvarande olja. Montera det nya oljefiltret med ett vridmoment på 20 foot-pounds.
Byta olja

Använd en tratt och häll 3,9 liter ny olja i VTX. När full, byt ut oljestickan.
Kontroll oljestickan

Starta VTX motorcykel och låt den gå på tomgång i ungefär tre till fem minuter. Stanna motorn och låt motorcykeln vila i ungefär två till tre minuter. Ta ut oljestickan och torka av den. Sätt tillbaka oljestickan, sedan ta bort den för att kontrollera oljenivån. Tillsätt olja som behövs för att slutföra oljebyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107962.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.