Motorcykeldäck Information

Alla motorcyklister vet att utan deras däck, de är inte på väg någonstans. Däremot är det viktigt att veta så mycket som möjligt om dina däck. På så sätt kan du göra medvetna val om vad håller du på väg dag efter dag, blanka sidan uppåt. Dina däck val verkligen gör en skillnad. Typer

Däck finns för vått väder, torrt väder, all väder, racing och off-road bruk --- och det är bara början. Inom dessa grupperingar, olika tillverkare gör olika föreningar för att täcka en rad förhållanden som kan uppstå i din ridning.

Dessutom finns ett brett utbud av storlekar för att passa det stora spektrat av motorcyklar som finns på vägarna idag. Kontrollera att se vilken storlek din cykel kräver innan du ställer ditt hjärta på en viss däck. Precis som ett par bra motorcykel stövlar, det är frustrerande när man inte gör dem i din storlek.
Betyg

När du handlar för cykeldäck, ska du ofta en lång sträng av siffror, följt av ett följebrev uppgifter för varje modell av däck. Dessa siffror och betyg berätta storlek, hjuldiameter på montering, belastningsgrad och hastighetsklass --- om du vet hur man läser dem. Se motorcykeldäck diagrammet Storlek Konvertering för en guide att dechiffrera detta ganska komplex kod.
Hårt eller mjukt?

Utöver de val som tidigare nämnts, däck föreningar generellt delas in i två kategorier: hårda och mjuka. Generellt hårda sammansatta däck slitage bättre och håller längre, men inte brukar grepp också. Mjukt förening däck greppet mycket bra, men som ett resultat, de slits ut mycket snabbare.
Underhåll

Den enskilt viktigaste du kan göra för att hålla något däck du köper i gott skick är denna: kontrollera lufttrycket regelbundet. Köp en bra lufttrycksmätare (inte en pinne mätare, de är ofta felaktiga) och kontrollera trycket regelbundet. Kontrollera alltid det när dina däck är kallt, för, lufttryck (som mäts i pounds per kvadrattum, eller PSI) går upp när dina däck är varma, och kommer inte att ge dig en korrekt avläsning

. Den näst viktigaste du kan göra är att kontrollera dina däck innan ridning, varenda gång du rider. Det är troligt att om du har plockat upp en spik, märker du det när du rider och göra något åt ​​det när du kommer hem. Men ibland kanske du inte märker det direkt --- och det är en farlig situation. Kontrollera dina däck innan du rider.
Rengöring

Lite tvål och vatten är allt du bör använda för att rengöra dina däck. Många kommersiella rengöringsmedel innehåller faktiskt kemikalier som kan skada din gummi, vilket gör att slitage och spricka snabbare än annars. Av den anledningen, om du har en olycka på gas pump och det på något sätt blir på dina däck, se till att rengöra gasen bort så fort som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106433.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.