Felsökning av en Harley Generator

Laddsystemet på en Harley-Davidson motorcykel består av batteriet, spänningsregulatorn och generatorn. Generatorn i sin tur består av rotorn och statorn. Beläget inom den primära Kedjehus på vänster sida av motorn, är generatorn svårt att visuellt inspektera. Lyckligtvis är det ganska enkelt att felsöka. Generatorns prestanda kan testas med en digital multimeter för både jordade en stator samt korrekt AC utgång. Saker du behöver
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
Grounded Stator
1 Harley Vevhus

Stäng av motorcykelns tändning. Drag ur kontakten leder från spänningsregulatorn till vevhuset.
2 Digital multimeter

Mät resistansen mellan ena hålet på statorn plugg och en känd jordpunkt på motorcykeln. Se till att mätaren läser motstånd på Rx1 inställningen.
3

Kontrollera att det inte finns någon kontinuitet mellan statorn kontakten och jord. Varje läsning annat än noll innebär att din stator är dåligt.
4

Mät resistansen mellan de båda hålen på statorn kontakten. Mätaren bör innehålla 0,1 till 0,2 ohm över uttaget. En lägre resistans innebär att statorn är dålig. Addera AC Output
5

Starta motorcykeln. Låt pluggen från spänningsregulatorn till frånkopplad vevhuset. Kör motorn på ca 2000 rpm. Mät AC-utgången från statorn kontakten med den digitala multimeter inställd på att läsa "Volt AC."
6

Kontrollera att avläsningen är mellan 32-40 volt växelström.
7 < p> Bestäm att generatorn är dåligt och måste bytas ut om läsningen understiger 32 volt växelström.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106793.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.