Hur du börjar skriva en bokrecension

Skriva bokrecensioner hjälper dig att fokusera på kärnan i informationen. Recensioner är en vanlig skola uppdrag, samt granska färdigheter såsom forskning och redigering kan tillämpas på alla rapporter eller forskning. Många böcker är mycket omfattande, och det kan vara svårt att veta var man ska börja. Att ha en färdplan för att följa är alltid en stor hjälp. Instruktioner
Läs boken
1

Läs boken. Missa inte förordet eller förordet. Om möjligt, läsa boken två gånger, en gång för att få en överblick och igen för att konsolidera din förståelse.
2

Ta anteckningar medan du läser. I synnerhet försöka identifiera bokens struktur, publik och dina egna intryck av författarens stil och budskap.
3

Skriv ner intressanta citat och notera sidnummer av relevanta passager.

Sortera noterar
4

Granska dina anteckningar och börja sortera dem i ordning.
5

Type dina anteckningar i en ordbehandlare eller annan textredigerare att göra sortering lättare.
6

sortera noteringarna för din introduktion. Inkludera anteckningar om författare, ISBN och bokens format. Skriv ner vad du tycker är författarens syfte med att skriva boken. Ange sedan på temat (ämnet) och examensarbete (författarens förhållningssätt till ämnet).
7

sortera noteringarna för översynen huvudsakliga kropp. Inkludera synpunkter på hur författaren stödjer hans tes, att boken är relevant eller intressant och om eventuella fotnoter är användbara. Inkludera anteckningar om bokens stil.
8

skriva anteckningar för slutsatsen. Inkludera dina tankar om bokens stil och författaren.
Skriv recension
9

Skriv ditt första utkast snabbt, med hjälp av strukturen noteras i Sort avsnittet Anteckningar. Ändra inte på något, bara få ner dina tankar. Oroa dig inte om stavning och grammatik för detta skede.
10

Lämna omdöme ensam i en timme.
11

tillbaka till översyn för din första översyn. Fix stavfel och grammatiska fel, ordrika sektioner och kontrollera att du har sagt vad du behöver säga.
12

Lämna omdöme för ytterligare en timme.
Slutföra översynen
13

Läs och redigera det andra förslaget. Vid det här laget bör det bara vara mindre tweaks att göra.
14

Proof-läsa dokumentet en sista gång, och gör din slutgiltiga redigeringar.
15

Publicera eller lämna in översynen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106434.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.