Hur Synkronisera 750 F Carbs

Honda CB750F motorcykel motor, och andra fyrcylindriga, fyra-förgasarmotorer, kräver varje motor cylinder för att få samma mängd bränsle och luft som de andra. För att uppnå detta, måste du synkronisera varje förgasare. Två-cylindriga motorer kan ofta synkroniseras med ljudet, men med fyrcylindriga motorer, är det för svårt att skilja med denna metod. Bygga en enkel manometer, eller vattenmätare, kan bidra till att förenkla denna process och kan få din cykel kör perfekt på nolltid. Saker du behöver
1/4-tums klar slang, 25 meter
brukskniv
Märkpenna
Flaska vatten
plywoodskiva, cirka 3 meter från en fot
Tape
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Ta intaget vakuum kontakten täcker på alla fyra förgasare.
2

Skär klart plaströr i 4 lika stora längder av 6 fot. Montera de fyra rören på en 3-fot-lång bräda, med en fot av slack i ena änden och två fötter i den andra. Alla rör skall vara av samma längd och fästs vid styrelsens jämnt bredvid varandra. Nummer dem som 1, 2, 3 och 4.
3

Placera ändarna av rören vid slutet av styrelsen med 1 fot slack slang i en flaska fylld med vatten.

4

Koppla de andra ändarna av rören till vakuumöppningarna på varje intag port på varje förgasaren. Se till att varje märkt rör matchar varje intag port.
5

Starta motorn och låt den komma upp till arbetstemperatur. Lägg märke till nivån av vatten dras upp rören från flaska vatten. Helst bör nivån på vattnet i varje rör vara samma, om det inte är det kommer du att behöva justera gasspjället rattarna stoppskruv. Förgasare nr 1 är basen förgasaren utan ratt, alla andra förgasare bör ställas för att matcha den första
6

Justera skruven gasreglage stopp på förgasaren nr 2 tills vattennivån dras igenom. röret matchar Nr 1. Upprepa detta steg med förgasare nr 3 och 4. Nivån på differentiering mellan vattennivån i rören bör inte vara mer än mellan 2 och 4 inches. När nivån i alla vakuumrör har stabiliserats och är ännu, har du avslutat synkronisera förgasare. Avlägsna rören och ersätta täcket vakuumport.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111359.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.