Hur man målar på bensintanken på en Dirtbike

bensintanken på en off-road motorcykel - eller dirtbike - kommer att behöva målas om oftare än en gata cykel är på grund av repor, smuts och skador som resulterar från ridning genom skogen och på steniga, oförbättrade cykelvägar. Flygande småsten och stenar, tillsammans med ris och grenar tar en vägtull på de exponerade ytorna av motorcykelns bensintank. Dirtbike riders torka ofta ut och ofta falla på sina cyklar samtidigt förhandlar svår terräng, lägga till tankens skador. Du behöver
Dirtbike gastank
Skruvmejsel mutterdragare
Gas kan
Sandpapper i en mängd olika grits
rotationskraft slipmaskin
Sand blaster
metallfyllmedel
Bondo
putstrasa
Wire
Electric sprutpistol
Primer
Base coat paint
Klarlack
Visa fler instruktioner
1 < p> Använd en skruvmejsel för att lossa klämman från botten av gasledningen. Dra ledningen från kontakten och tappa all gas i en bensindunk. Skruva den övre klämman och koppla bort den övre delen av gasledningen från undersidan av tanken. Hitta och ta bort de främre och bakre skruvar eller bultar som håller bensintanken till ramen. Ta av tanklocket och torka tanken helt för att ta bort eventuella rökgaser.
2

Sand tanken ner till ren metall, ta bort alla spår av den gamla färgen. Hand-sand med 180-slippapper, eller använda en roterande effekt slipmaskin. Använd en sand blaster om du har tillgång till en. Kontrollera tanken för några stötar eller djupa repor. Fyll i de skadade fläckarna med metall eller glasfiber spackel, såsom Bondo. Sand de reparerade områdena tills de är släta och jäms med tankens yta. Håll slipa tills tanken är helt slät, med ojämna fläckar.
3

Torka av tanken med en ren putstrasa att avlägsna allt damm och rester. Suspendera tanken från kablar för att få 360 graders tillträde till hela tanken medan målning. Använd en elektrisk pistol för att tillämpa första lager grundfärg. Spraya på ett lager grundfärg, låt den torka och sand tanken smidigt med 120 - till 360-slippapper. Ge tanken minst tre eller fyra lager av primer, slipning mellan varje lager.
4

Öva din spruta slag på en bit skrot och bekanta dig med munstycket prestanda. Lär dig rätt avstånd och hastighet av stroke för bästa resultat. Fyll sprutan med baslack färg och spreja på tanken, med snabb back-och-tillbaka stroke. Applicera 03:57 rockar basfärg. Låt varje lager torka och sand slät med 380-slippapper. Rengör tanken av damm med putstrasa efter slipning.
5

Måla på någon grafik, siffror eller egna dekorationer såsom eld, innan du tillämpar den slutliga klarlack. Rengör sprutan och munstycket noggrant. Fyll sprutan med klarlack. Spraya på klarlack mjukt och jämnt över hela tanken. Applicera 03:57 rockar att skydda den underliggande färgen, och ge bensintanken ett blankt, glansigt utseende. Skruva tillbaka tanken på ramen och anslut gasledningen när tanken är torr.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111330.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.