Hur man rengör ett luftfilter på CBR motorcyles

CBR motorcyklar, precis som alla andra motorcyklar, måste ha sina luftfilter rengöras ofta för maximal motorprestanda. Denna process är ganska lätt, och kräver liten mekanisk skicklighet. Det är emellertid ganska rörigt, så att processen ska utföras utanför. Saker du behöver
hink med varmt tvålvatten
trädgårdsslang
vattenkran
Luftfilter olja
Visa fler instruktioner
1

bort sitsen från motorcykeln genom att sätta nyckeln i sätet låset, vrida den och dra den bakre delen av sitsen uppåt. Ställ in sitsen åt sidan.
2

Dra upp luftfilterboxens lock (en liten bar med fjädrar) tills rutan klickar och skjuts ut.
3

Nå in och skruva loss luftfiltret monteringsbulten. Detta är vanligtvis utjämnade med en vingmutter och kan lätt vara handen lossas och tas bort.
4

Dra ut luftfiltret ur lådan. Sedan, ta bort dess plast inramning och ställ den åt sidan.
5

Doppa luftfiltret i hink med varmt tvålvatten, klämma och vrida det att fungera allt fett och smuts borta från det. Rengör filtret så grundligt som möjligt.
6

Använd en trädgårdsslang för att skölja alla tvål ur luftfiltret. Låt sedan filtret torka helt innan du fortsätter. Sprid en bra mängd filter olja på luftfiltret
7

och arbeta oljan runt tills filtret är helt blöt. Sedan byta luftfiltret: s ramverk.
8

Sätt tillbaka filtret i rutan på motorcykeln, och ersätta sin monteringsbulten. Sedan, byt luftfilter locket genom att klicka på den på plats, och byt plats på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106325.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.