Hur man byter en bromsljuskontakten på en Harley Davidson

Moderna Harley Davidson motorcyklar är beroende av många komponenter för att ge stil och prestanda som krävs av motorcyklister. Medan de stora V-twin motorer har inga problem att föra cykeln upp till hastighet, förlitar de sig på hydrauliska bromsar för att få järnet springare till ett stopp. En mindre, men ändå kritisk komponent i bromssystemet är bromsljuskontakten som lyser bakljuset när bromsarna är engagerade. När dessa växlar misslyckas, olyckor händer. Lyckligtvis, ersätter dessa växlar är väl inom räckhåll för DIY motorcyklist. Saker du behöver
Carboard strip, 4 millimeter tjocka
TORX förare, T-25 och T-27
stjärnskruvmejsel
Avbitartång /stripper
krympslang värme slang
pistol eller ljusare
Lödkolv och flux
Tänger
LOC-TITE
Momentnyckel Kundservice manual (tillval)
Visa fler instruktioner
Front Brake Switch Replacement

1

Kontrollera att tändningen är i läge "OFF". För extra säkerhet, koppla loss minuspolen från batteriet.
2

Placera din papp remsa mellan den främre bromshandtaget och bromsomkopplaren. Detta förhindrar skador på växeln medan du tar bort brytarhuset.
3

Ta bort de två skruvarna som håller fast styret klämma till frambromsen huvudcylinder bostäder, med en TORX T-27 drivrutin .
4

Demontera höger brytarhuset genom att ta bort två skruvar, med en TORX T-25 förare.
5

Ta bort skruven som håller fast bromsomkopplaren till huset och skär switchens ledningar. Släng den gamla kontakten.
6

Strip den ursprungliga switch ledningar, exponera 1/4 tum av blank tråd. Om det inte redan är förberedd, band 1/4 tum av tråd från den nya växeln s ledningar. Klipp två separata tums-långa remsor av krympslang och skjut dem över den nya switch s ledningar.
7

Twist ändarna av varje tråd från den ursprungliga selen tillsammans med ledningarna från den nya växeln och löda till permanent fästa ledarna. Skjut krympslangen över lödförbindningen och hetta upp täta slangen.
8

Håll bromshandtaget bort, placera den nya växeln i huset och dra åt fästskruven. Placera din papp remsa mellan växeln och spaken innan du släpper.
9

ihop brytarhuset och dra åt de båda T-25 skruvar. Fäst sedan huvudcylindern på styret klämma, skärpning både T-27 skruvar.
Bakre Bromsljuskontakt ersätter
10

Kontrollera att tändningen är i " AV ". För extra säkerhet, koppla loss minuspolen från batteriet.
11

Koppla övergången från ledningsnätet genom att försiktigt dra bort flatstift.
12

Skruva växeln bakifrån bromshuvudcylindern, med hjälp av en lämplig storlek skiftnyckel eller tång.
13

Rengör avkännarfästen gängorna på huvudcylindern för att förhindra kontaminering av bromsvätska.
14 < p> Applicera en droppe av LOC-TITE till den nya växeln gängor och installera det på huvudcylindern, dra ner det till 84-120 tum-pounds med en momentnyckel (om tillgängligt). Anslut flatstift till den nya växeln.
15

Vrid tändningslåset till läge "ON" och tryck ner bromspedalen. Om bromspedalen känns mjuk eller bromsljuset inte tänds, då du kan behöva blöda bromsledningarna att avlägsna luftbubblor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106608.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.