Felsökning av en 1977 Honda 50 Motorcykel

Din 1977 Honda 50 har en encylindrig, fyrtakts motor. Felsökning är ett bra sätt att lära sig om motorcykeln. Motorn behöver både bränsle och gnista för att starta och köra. Koppling och broms kablar måste justeras ordentligt för att flytta och sluta på ett effektivt sätt. Läckor i avgassystemet orsaka cykeln för att köra dåligt, även med ett nytt tändstift och färsk bensin i tanken. Oljeläckage eller vit avgasrök indikerar interna problem som kan kräva ombyggnad av motorn. Parkera motorcykeln i ett väl upplyst område att felsöka vanliga problem. Saker du behöver
Honda 50 service manual, om tillgängliga
Metric uttag och Ratchet
Skruvmejsel
Glasburk
tändstiftsnyckel
0,4 ​​mm bladmått
Metric skiftnyckel

Visa fler instruktioner
Bränsle och avgassystem
1

Kontrollera bränslesystemet när cykeln går dåligt för att se till att det blir tillräckligt med gas i förgasaren. Vrid bränslet petcock växelväljaren åt höger eller vänster tills det tar stopp. Detta stänger av flödet av gas för nu.
2

Följ stigen av bränsleledningen från petcock till förgasaren. Skruva den lilla klämman som håller linjen till munstycket på förgasaren med en skruvmejsel eller mutterdragare. Skjut klämman bakåt och dra bränsleledningen utanför munstycket för hand.
3

Håll i änden av bränsleledningen inuti en glasburk med en hand. Vrid petcock växelväljaren nedåt med den andra handen och följa flödet av bensin i burken. En rännil eller långsamt flöde av bensin indikerar en blockering i petcock som kräver avlägsnande av bensintanken. En konsekvent flöde av bensin berättar förgasaren blir gas.
4

Vrid petcock spaken åt höger eller vänster för att stänga den. Se servicehandboken för hur du tar bort bensintanken så att du kan byta ut petcock, om det behövs. Annars sätter du tillbaka bränsleledningen till förgasaren munstycket och dra åt klämman.
5

Inspektera avgassystemets om motorns prestanda blir svagare när motorn värms upp. Titta efter skador, såsom ett hål vid basen av en buckla i röret eller överdriven rost på ljuddämparen som kan påverka trycket tillbaka motorn. Hål i röret repareras genom hårdlödning det skadade området. Ett dåligt rostig eller skadad ljuddämparen måste bytas. Installera alltid en ny avgas packning efter att ha arbetat på avgassystemet. Addera Spark
6

Kontrollera tändstiftet och pekar tändning när bränslesystemet är OK men motorn vann " t börja. Dra gnista cap tändkabeln från spetsen av pluggen och skruva ur pluggen med din tändstiftsnyckel eller en djup metrisk hylsa och spärrskaft. Ta bort pluggen.
7

Inspektera verksamheten slutet av tändstiftet. Den bränning spetsen av en god kontakt kommer att vara torrt och fritt från kolavlagringar. Det keramiska isolatorn kommer att vara brun till färgen. Plan för att ersätta en dålig kontakt efter du kontrollerar antändningspunkter. För nu, inga bra tändstift ut och fortsätta.
8

Skruva loss de fyra maskin skruvarna som håller transmissionskåpan på höger sida av motorn med en metrisk hylsa och spärrskaft. Dra av locket för hand och ställa bultarna och täcka undan. Identifiera de brytande punkter inuti tidpunkten bostäder.
9

Konfigurera spärr med en metrisk socket som passar den stora muttern i mitten av tidpunkten svänghjulet. Vrid svänghjulet moturs med spärrfunktion för att hitta den punkt där brytaren punkten gapet är helt öppna. Sätt i en 0,4 spårvidd mm känselspröt i gapet. Det ska glida in och ut med lätt motstånd.
10

Justera poäng genom att lossa låsskruven vid basen av poängen med en skruvmejsel. Flytta brytaren basen antingen medsols eller motsols för hand för att få rätt gap. Kontrollera igen gapet med bladmått innan du drar åt låsskruven.
11

Sätt tillbaka transmissionskåpan med de sparade skruvarna. Installera den sparade eller nya tändstift och sätt tillbaka locket tändkabeln för hand. Addera Kablar
12

Justera kopplingen kabeln för att korrigera mindre problem, t.ex. slipning redskap vid förskjutning eller en slirkoppling. Leta reda på anslutningen kopplingskabel vid kopplingen starter armen på vänster sida om motorns vevhus. Kläm spaken fullt flera gånger och ser hur starter arm som kabeln drar det bort från ansiktet av vevhuset.
13

Vrid justeringsanordningen på kopplings spaken medurs eller moturs att justera spelet vid spaken. Justera kabeln så att du har 1/8-tums fri lek innan kabeln ingriper och börjar dra i startsnöret am.
14

Justera frambromsen kabeln när klämma spaken broms handen hjälper inte att sakta cykeln. Använd det metriska skiftnyckel för att vrida justerskruven vid spaken medurs så att du inte har mer än 1/4-tums av fri lek innan kabeln börjar engagera bromsarmen vid främre hjulnavet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110986.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.