Hur att rengöra en Yamaha Virago Carb

Yamaha Viragos tillverkades 1981-1996. Denna långa produktion av cruising motorcyklar såg flera olika motor, transmission, kropp och makt varianter genom åren. En sak som förblir konstant, däremot, är behovet av regelbundet underhåll och skötsel. Om din motorcykel motorn börjar gå dåligt eller vägrar att starta, kan detta vara en indikation på att det är dags att rengöra den carb. Saker du behöver
kryssmejsel
platt skruvmejsel
Förgasare renare
Tandborste
Tryckluftsspray
Metal gitarr sträng eller motsvarande
Visa mer Instruktioner
1

Ta stolen av din Yamaha så att du kan komma åt bränsletanken. Vrid bränsle väljaren till "Off". Skruva bort bulten mot bakdelen av tanken, lossa klämmorna och dra bränsleledningar av. Dra tanken av cykeln och lägg den åt sidan.
2

Lossa mångfaldiga klämmorna nära luften rutan och cylindrar med en Phillips-skruvmejsel. Koppla även gasvajern. Dra förgasarna ur dessa områden som en uppsättning.
3

Ta bort alla gummidelar (t.ex. membran, O-ringar och slangar) från din förgasare innan du påbörja rengöringsprocessen. Städare som används för detta kan orsaka skada.
4

rena luften och bränsle passager med sprayar rengöringsmedel, borste och tryckluft. När du spraya renare i dessa delar, leta efter det att avsluta den andra sidan av passagen.
5

Skruva loss flottören skålar från kolhydrater med din Phillips-skruvmejsel och lägg dem åt sidan .
6

Använd en platt skruvmejsel för att försiktigt bända strålarna ur varje carb. Placera en liten kopp full av förgasare renare bredvid varje förgasare och placera lämpliga jet i koppen bredvid carb den kom ut. Låt dessa strålar dra i minst en timme för att avlägsna eventuell uppbyggd. Efter denna tid, hålla varje stråle upp till ett ljus så att du kan se igenom det och det inte är blockerad. Om det är, använda en sträng metal gitarr eller motsvarande för att rengöra insidan av dessa hål. På carb organ
7

Spray förgasare renare och torka dem med en tvättlapp. Använd rengöringsmedel och en tandborste för tuffa områden. Du kan också använda tryckluft under denna rengöring steget om du vill. Sätt tillbaka jets i carb kropp som om den kom från när de båda rengörs.
8

Montera nya packningar float skål som du sätter förgasaren tillbaka till Yamaha. Glöm inte att sätta gummidelarna igen som du tog bort innan du började rengöring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110788.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.