Gemensam Motorcycle Oil Pressure

Varje motorcykel motor är annorlunda, och därför tryckavläsningar kommer att vara annorlunda. Trycket kommer också att variera med temperaturen och motorvarvtalet. En särskild handbok behövs för att veta exakta trycket krav, men det finns vissa grundläggande riktlinjer för tryck. Systems
p Det finns två grundläggande oljning system i en motorcykel - våt och torr system. Våtsump system liknar dem i en bil. Oljan finns i ett oljetråg och pumpas till motordelar med en mekaniskt driven oljepump. Den torra sumpen har en avlägsen reservoar och pumpar olja från reservoaren till motorn och tillbaka igen genom oljeledningarna. Torrsump system är oftast lägre tryck system. Båda systemen använder ett filter för att rengöra oljan.
Belastningsfaktorer

Många saker påverkar trycket, inklusive mängden och typen av olja, temperatur och motorvarvtal. Olja nivåer måste kontrolleras ofta, och rätt olja specifikationen måste användas för att uppnå perfekt oljetryck. Kontrollera med din återförsäljare för specifikationer för din cykel. Utetemperatur och oljetemperatur påverkar trycket också. På varmare dagar, kommer oljetrycket blir lägre. Även om de flesta cyklar tål lägre tryck vid tomgång, när vissa motorvarvtal uppnås är, måste trycket öka.
The Bottom Line

flesta cyklar behöver lite tryck vid tomgång och mellan 20 och 90 psi vid olika motorvarvtal. Om oljan lampan blinkar på tomgång eller mätare sjunker i rött, undersöka smörjsystemet från botten och upp, inklusive filter och oljeledningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110146.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.