Så Kontrollera tändspole på en 1992 Katana 600

En förlust av prestanda eller svårt att starta din Suzuki GSX600f Katana kan orsakas av ett problem i en eller båda av motorcykelns tändspolar. Varje spole består av en tråd lindning som är förbundna med ett par kablar till två av de fyra tändstift används av din Katana. En skadad lindning eller kabel kommer att försvaga den slutliga utgången till tändstiftet, vilket leder till att starta och prestanda problem. Du kan kontrollera tändspolarna genom att kontrollera att spolen genererar en gnista, och genom att testa fysiska tillstånd spolens lindningar och kablar. Saker du behöver
4 mm insexnyckel
Startnyckel
10 mm socket
Hylsnyckel
DR8E tändstift
Multimeter
Visa fler instruktioner
Verifiera Spark
1

bort de övre och sida kåpor, med hjälp av en 4 mm insexnyckel för att skruva spackling bultarna. Lås upp och ta av sadeln, med tändningsnyckeln.
2

Dra bränsleledningarna bort av bränslet ventilen under vänster sida av bränsletanken. Skruva av par bultar från basen av bränsletanken, med användning av en 10 mm hylsa. Dra bränsletanken till den bakre delen av motorcykeln för att ta bort det ..
3

Dra kablarna bort av de två tändstift på den högra sidan av motorn. Tändstiftet kabeln längst till höger är ansluten till rätt tändspolen, medan den andra är ansluten till den vänstra tändspolen. Skruva av tändstiften från motorn, med hjälp av en socket tändstift. Anslut tändkablarna tillbaka på de borttagna tändstift.
4

Håll tändstiften mot motorn och starta den motorcykel för ett par sekunder. Beakta gapet mellan elektroden vid spetsen av båda tändstift för gnista. Helst ska gnistan har en ljus, blå utseende.
5

Byt tändstift med nya DR8E tändstift, om ingen gnista finns. Upprepa testet. Byt ut motsvarande tändspolen om det fortfarande ingen gnista närvarande vid tändstiften 'elektroder.
6

vidare till avsnitt 2 för vidare diagnos, eller återmontera motorcykeln efter den omvända metoden för borttagning.

Testa Windings
7

Ta den misstänkte tändspolen från motorcykelns ram, med hjälp av en 10 mm hylsa. Koppla spolens kabel från den återstående tändstiftet i motorn och från tändstiftet avlägsnades i Sektion 1. Koppla motorcykelns kontaktdon ledningsnät från baksidan av tändspolen. Avlägsna återstående tändspolen, om det behövs, med hjälp av samma procedur.
8

Ställ din multimeter för att läsa en RX 1 resistansområde, använder mätarens inställningar ratten.
9

Mät tändspole primära lindningen på den terminal som ansluts till motorcykelns ledningsnät, med din multimeter. Tryck på mätarens röda proben till spolen positiva (+) och den svarta proben till spolens negativa (-) pol. Ta del av mätningen på mätarens display. Byt tändspolen om dess primära lindningen har en resistans mätning mindre än 3 ohm eller högre än 5 ohm.
10

Ställ din multimeter för att läsa en RX 1.000 resistansområde, använder mätarens inställningar ratten.

11

Mät tändspole tändstift kablar, med din multimeter. Tryck på mätarens sonder till metalldelarna i kabelns gavlar. Ta del av resistansmätning på mätarens display, som anges i ohm. Byt tändspolen om kablarna har en resistans mätning mindre än 25.000 ohm eller högre än 45.000 ohm.
12

tillbaka tändspolen om dess primära lindning och tändstift kablar är inom det angivna intervallet motstånd, med den omvända metoden för borttagning. Ersätt hela tändspolen om antingen primärlindningen eller tändstift kablar plugg är inom specifikationen, som tändspolen och kablarna är en kombinerad enhet.
13

ihop motorcykeln efter den omvända metoden för borttagning . Anslut den vänstra tändspole s kablar till paret av tändstift i mitten av motorns cylindern (# 2 och # 3), medan den högra spolens kabel ansluta till tändstiften på sidorna av cylindern (# 1 och # 4) . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109690.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.