Motorspecifikationer för en Yamaha PW50

Yamaha PW50 är en liten motocross dirtbike konstruerad speciellt för barn. För att göra ridning lättare, är den utrustad med en automatisk växellåda som är parad med sin 49cc motor. Som ram för PW50 är relativt liten, och eftersom den är utformad för att vara en lätt dirt bike, är dess motor storlek proportionellt och är relativt lätt. Dess motor har en avsiktligt mjuk makt-bandet, vilket gör det lättare för yngre ryttare att lära. Engine Design

PW50 s 49cc motor består av en enda cylinder. Den har en två-takts operation, vilket är lättare att hantera för avsett yngre ryttare. Dessutom, de flesta motocrosscyklar har tvåtaktsmotorer. Den har också två tungventiler, som är en typ av ventil som begränsar fluidrörelse till en enda riktning, och öppnar och stänger baserad på trycket av vätskan.
Motorspecifikationer

borrningen i PW50 motor mäter 40 mm, vilket är diametern för den enda kolvens förskjutning i motorn. Dess stroke mäter 39,2 mm, vilket är det avstånd som kolven kan röra sig upp och ned i kolvstången. Bränsle levereras till motorn genom en enda VM12 injektor. Motorns tändsystem använder en CDI, eller kondensatorurladdningstyp tändning, design, som sysselsätter kondensatorurladdning att avfyra motorns tändstift.
Drivlina

PW50 har en axel-baserad drivlina som levererar motorns effekt till dirtbike bakhjul. Växellådan är automatisk och sysselsätter en våt centrifugal konstruktion, vilket betyder att den fungerar som en kontinuerlig växel. Medan centrifugal transmissioner tenderar att väga tyngre än manuella växellådor, har Yamaha ingår avsiktligt det i PW50 som ett sätt att hjälpa till att göra det lättare för barn att använda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108648.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.