Hur till Ändra Gears på en Honda 90cc

Även om det inte är svårt, sig växlar på mindre Honda motorcykel är inte en intuitiv process för nya ryttare. Motorcykelns transmission starkt avviker från inställningen finns på en manuellt skiftat bil, att du måste koppla ur kopplingen med en spak och växla med en spak. Även om det kan vara lite besvärligt, öva dina skiftande tekniker kommer att göra processen att verka som en andra natur. För bästa resultat, hitta en öppen yta där man kan utöva ett säkert och ägna en timme om dagen för att finslipa dina färdigheter. Instruktioner
1

Montera din motorcykel och höja sin kick stand. Rock motorcykeln försiktigt framåt och bakåt för att se till att motorcykeln är i neutralläge. Starta motorcykeln och dra i främre bromshandtaget med din högra hand.
2

Dra i kopplingshandtaget med vänsterhanden och håller den på plats. Använd din vänstra fot, tryck nedåt växelspakselementet tills det klickar till första växeln. Släpp främre bromshandtaget och rulla gashandtaget lätt bakåt. Addera 3

Släpp kopplingshandtaget långsamt. Rulla gasreglaget tillbaka lite mer då motorcykeln kryper framåt. Släpp kopplingshandtaget helt och tillämpa mer gas för att accelerera till 15 till 20 miles per timme.
4

Roll gashandtaget framåt för att stänga av gasen. Dra i kopplingshandtaget. Tryck växelspaken uppåt ordentligt med toppen av din vänstra fot för att flytta in i andra växeln. Släpp kopplingshandtaget smidigt och rulla gashandtaget tillbaka att accelerera. Lägga in en högre växel som ökar din hastighet, upprepa processen tills du är i fjärde, eller "top", utrustar.
5

Roll gashandtaget framåt för att stänga av gasen och dra in kopplingen spaken. Tryck nedåt växelspakselementet med din vänstra fot för att växla till en lägre växel. "Blip" gasreglaget genom att rulla gashandtaget tillbaka i en snabb, kort rörelse för att öka motorns varvtal. Släpp kopplingshandtaget smidigt och tillämpa gas som behövs. Upprepa vid behov tills du är i första, eller "botten" redskap.
6

Pull in kopplingshandtaget. Broms till ett fullständigt stopp genom att tillämpa både främre och bakre bromsarna. Placera din högra fot på marken när du har slutat helt. Växla till första växeln om du inte redan har gjort det. Tryck växelspaken uppåt lätt att skifta till neutralläge. Om din motorcykel är utrustad med en neutral indikator, kommer det lysa vid denna tidpunkt. Släpp kopplingshandtaget långsamt tills du är säker på att motorcykeln är i neutralläge. Sänk sparka stå och slå av tändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107033.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.