Likheter mellan fyra Wheelers & Motorcyklar

Daimler lanserade den första motorcykeln 1885. Den japanska uppfann ATV för jordbruksarbete. Fritids-ändamål ATV först såldes i USA under 1970-talet. Per Specialty Vehicle Institute of America, 2009 25 miljoner amerikaner var verksamma 9 miljoner ATV som gården eller fritidsfordon. Fyrhjulingar eller bandvagnar ATV delar flera likheter med sina tvåhjulig motorcykel kusiner trots skillnader i hjul nummer, vikt och form. Registrering, utbildning och licens

De flesta stater kräver fritids ATV och motorcykel registrering. Förarutbildning enligt certifierad utbildare rekommenderas men är inte obligatoriskt för ATV ryttare "säkerhet. En ryttare som har för avsikt att rida en ATV på allmän egendom eller allmänna spår måste skaffa en licens från US Department of Motor Vehicles. För motorcyklar, är en grundläggande Rider Kurs från Motorcycle Safety Foundation statlig gren rekommenderas. Det är obligatoriskt för motorcyklister att säkra ett körkort från DMV genom att passera en väg och skriftligt prov.
Rekreation

Terränghjulingar och hög sport prestanda cyklar är både lämplig för turridning, racing eller glädje rider på privat egendom.
ridutrustning

ATV och motorcykelförare måste bära en Snell stiftelse eller DOT godkänd perfekt passform hjälm. Annan skyddsutrustning kan förhindra skador om föraren drabbas av flygande föremål eller i händelse av en kollision när man rider antingen en ATV eller en motorcykel, dessa poster ingår skyddsglasögon ögon, hörselskydd, stövlar, en långärmad skjorta, långbyxor, en skinnjacka och handskar.
Passagerare

Både en tvåsitsig ATV och motorcykel kan rymma en passagerare. I båda fallen, som transporterar passagerare kräver ridning fingerfärdighet. Till skillnad från livlösa laster, passagerarna är skrymmande och röra sig under åkattraktioner. Både ATV och motorcykel passagerare bör bära säkerhet ridning redskap föreskrivs för förare, eftersom de är lika sårbara för skador.
Körteknik

Långsam, lika och samtidig tillämpning av främre och bakre bromsarna är en viktig säker ridning teknik rekommenderas för både ATV och motorcyklar att undvika sladd och deponering. Ridning under alkohol-eller drogpåverkan är ett stort nej för såväl fordon som det fördärvar dom bana fara, utvärdering, förmågor reaktion och det är olagligt. Båda fordonen behöver samma upprätt men avslappnad, rak kropp linje körställning med ögon tittar rakt fram. Båda kräver varvtalsreglering och användning av samma roterande grunderna i lutande med fordonet mot insidan av svängen.
Underhåll

ATV kräver regelbundet underhåll, t.ex. oljebyten , oljning kedjetransmissioner, unclogging filter av skräp och sätta däcktryck leder för säkra turer. Motorcyklar behöver också ett oljebyte var tredje månad. De kräver kedjesmörjning med spray vax eller växellådsolja varje 600 miles, kedjespänningen justering för säkra turer och omedelbar ersättning av slitna kedjor och kedjehjul. Addera Försäkring

En ATV kräver försäkring om du kommer att rida på allmän mark eller spår. Motorcyklar kräver obligatorisk försäkring egendomsskador och kroppsskada ansvar täckning, kollision försäkring, omfattande än kollision täckning och vägassistans försäkring är valfria. Den rättspolitiska lägsta kraven för terrängfordon och motorcyklar varierar med lokala statliga lagar.
Däck

Både ATV och moderna motorcyklar är i allmänhet tillverkade av flexibelt radial konstruktion som ger smidigare , säkrare och stabil åkning. ATV däck är klassade i två till sex skikt, de högre sex-ply däck punktering resistenta och perfekt för stenig terräng. Motorcykeldäck är också ply betyg. De storlekar av ATV och motorcyklar båda varierar med fälgdiameter mätning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110108.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.