Hur du ändrar packboxläckage på en Yamaha V Star 1100

Hålla din V Star 1100 i toppskick kräver mycket mer än ett oljebyte då och då. Ett vakande öga måste hållas på motorcykelns gaffel, som bygger på en olje-dämpning systemet att kompensera för förändringar i vägens yta. Även V Stjärnans gaffeln är ganska tålig, tätningarna som håller oljan i gaffelbenen är känsliga för slitage med tiden. En slick, oljig hinna på gaffelns rören är det första tecknet på problem. Om du upptäcker en läcka, inte rida din motorcykel förrän packboxläckage har ersatts. Saker du behöver Kundservice hissen eller jack
10 -, 12 -, 17 - och 22-mm hylsor
Hylsnyckel
6 - och 8-mm Allen skiftnycklar
Soft Jawed skruvstäd
Container
Flat skruvmejsel
10W gaffel olja
packboxläckage
Visa fler instruktioner
1

Stöd motorcykeln på en tjänst hiss eller domkraft. Avlägsna den främre bromsok från de nedre gaffelbenen med en 12-mm-uttag och en hylsnyckel. Lossa nypa bult av botten av den högra nedre gaffelben med en 12-mm hylsnyckel. Skruva framaxeln med en 17-mm hylsa, dra sedan ut den från framgaffeln och hjulet. Rulla hjulet från motorcykeln. Skruva framskärmen s bultar med en 10-mm hylsa, ta sedan bort fender från gaffelbenen.
2

Ta en gaffel ben i taget. Lossa nypa bultar på de övre och undre gaffelaggregat med en 6-mm insexnyckel. Lossa bulten på baksidan av den främre blinkers montering, placerad på den övre gaffeln röret och strax ovanför den nedre gaffelförbindningen klämma, med användning av en 10-mm hylsa. Dra gaffelben ut från botten av gaffelaggregat och placera det i en mjuk-Jawed skruvstäd, vänd gaffeln översta locket uppåt. Addera 3

Skruva loss överdelen från den övre gaffeln röret med hjälp av en 22-mm hylsa. Håll ett nedåtriktat tryck på det övre locket för att förhindra den från att slungas utåt av gaffeln interna våren. Ta bort den övre kåpan och dra den gemensamma jordbrukspolitikens brickan, gaffeln fjädern och fjädersätet ur det övre gaffel röret.
4

Avlägsna gaffelben från din skruvstäd. Håll den övre av gaffeln röret över en behållare och häll ut gaffeln oljeförsörjning. Pumpa gaffel röret flera gånger för att tvinga ut någon instängd olja. Placera den nedre gaffelben horisontellt in din skruvstäd.
5

Skjut gaffeln fjädern i gaffeln röret, sedan löst skruva upp locket på plats med ett 22-mm hylsa. Skjut gaffel röret i nedre gaffelben och hålla den på plats. Skruva spjället stången bulten, placerad vid botten av gaffelbenet, med användning av en 8-mm insexnyckel. Släpp gaffel röret och ta bort överdelen och våren.
6

Dra gummi damm starta upp från toppen av den nedre gaffelben och glida bort det av den övre gaffeln röret. Bänd ut fjäderringen oljetätningen från toppen av gaffelbenet med en platt skruvmejsel. Ta bort gaffeln slangen från nedre gaffelben, med hjälp av en back-och-tillbaka rörelse för att dra röret, gaffeltätning och dämpning stav ur gaffelben. Dra tätningen bort av gaffel röret.
7

Coat botten av gaffeln rör med färsk 10W gaffel olja, skjut in den i det nedre gaffelben. Sätt tillbaka gaffeln fjädern i gaffeln röret, sedan löst skruva den övre kåpan på plats med ett 22-mm hylsa. Skjut gaffel röret i nedre gaffelben och hålla den på plats. Skruv bulten spjället staven i botten av gaffelbenet med användning av en 8-mm insexnyckel. Släpp gaffel röret och ta bort överdelen.
8

Coat en ny gaffeltätning med 10W gaffel olja och skjut ner gaffeln röret. Seat gaffeln tätning med en tätning förare, sedan glida tätningens låsring på plats. Skjut boot gummi damm ner gaffeln röret och på toppen av den nedre gaffelben.
9

Avlägsna gaffelbenet från din skruvstäd, häll sedan upp till 15,5 fluid oz. av 10W gaffel olja in i toppen av gaffeln röret. Skruva upp locket på plats med ett 22-mm hylsa. Skjut gaffel röret upp och genom motorcykelns gaffelaggregat. Dra åt bultarna gaffel klämma nypa med en 6-mm insexnyckel. Dra den egensinnige blinkers församlingens bult med en 10-mm hylsa.
10

Byt återstående gaffel sigill enligt den metod som visas ovan. Sätt tillbaka gaffelben. Återmontera framhjulet bromsoken och fender i omvänd ordning mot demonteringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110449.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.