Problem att starta Honda CB450

Den CB450 är en Honda klassiker. Medan hela raden av äldre konvertibla obligationer är klassiker på grund av sin popularitet, var de inte alltid kända för sina goda utseende. Men de rena linjerna och europeisk känsla i den tidiga CB450 "Black Bomber" (modell KO) 1965-1968 var ett av undantagen. Honda gick på att göra CB450s i årtionden. Medan de fortfarande är givande cyklar att äga och rida, trimma och startproblem är gemensamma för de flesta äldre motorcyklar, inklusive CB450. Starta Basics

Starta en motorcykel är mycket som att bygga en lägereld. Du måste ha bränsle. Du måste ha luft. Du måste starta branden. Och om du inte har rätt kombination av bränsle och luft, kommer det att gå snabbt ut om det börjar alls. När du har problem med att starta en klassisk motorcykel, tycker om en lägereld. Har du bränsle? Det räcker inte att ha en tank full med bränsle. Det måste vara bra bränsle. Om det har suttit för länge, kan det hålla cykeln från start. När du vet att du har bra bränsle, se till att du har fått luft. Det innebär att ha ett rent luftfilter. Inspektera den och rengör den eller byt ut den. När du vet att du har bränsle och luft, kontrollera att du har gnista. Det innebär att du måste ha ett laddat batteri. Dina spolarna måste vara funktionell. Dina tändstift kablar måste vara i bra form. Du måste ha rena, ordentligt gap tändstift. Addera När du har luft, bränsle och gnista
p Om cykeln fortfarande inte startar, den första sak att göra är att fråga, "Har jag verkligen luft, bränsle och gnista?" Antaganden kan kosta dig en hel del tid. Se till förgasaren är ren. Testa bränsleflödet. Test luftflöde. Testa gnista. Om du har dubbelkollat, kan problemet vara inte "vad som händer" men "när." Eftersom CB450 hade dubbla förgasare, måste de arbeta synkront. Hänvisning din manual för att se till förgasarna lämpligt synkroniseras. Nästa titt på tändningen. Ställ samlingsplatser till rätt tändning förväg. Det är mindre troligt att ventil justering skulle hålla en motorcykel från start, men om det inte finns några tydliga ledtrådar som pekar i en annan riktning, titta på ventil justering nästa.
DOHC (dubbla överliggande kamaxlar)

arbeta på en tidig CB450 kommer att ge dig en potentiell twist du är väldigt osannolikt att stöta på andra motorcyklar av eran: den har dubbla överliggande kamaxlar, inte bara en. Var och en av de två cylindrarna har två inloppsventiler och två avgasventiler att stämma.
Hitta en expert

Tuning gamla motorcyklar är en del konst och en del vetenskap. Vetenskapen är densamma för de flesta av dem, men behärska konsten är svårfångade. Konsten är att veta de pecidilloes av varje märke, modell och år. De har alla dem, även enskilda enheter av samma modell. Så det är bäst att referera en eftermarknad handbok, såsom Haynes eller Clymer, för att reda ut något ovanligt. Och dra nytta av en eller flera forum dedikerade till CB450. Länkar finns i avsnittet Resurser nedan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108558.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.