Hur byta olja på en Yamaha V Star 650

Yamaha V Star 650 är en cykel känd för sin pålitlighet, komfort och manövrerbarhet. Det är en av de mest populära motorcyklar i 600 till 1000cc intervall. Yamaha rekommenderar att byta olja i V Star 650 varje 2.000 till 3.000 miles. Håll din Yamaha trim och spara lite tid och pengar genom att byta motorolja hemma. Saker du behöver
17 mm fast nyckel
17 skiftnyckel mm hylsa med förlängning
10 mm insexnyckel
5 liter 20w40 mc olja
Oljefilternyckel
tratt och flexibla röret
Byte oljefilter
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

rida din Yamaha V Star 650 för att värma cykeln upp till driftstemperatur. Olja skall alltid bytas varmt som det kommer att rinna lättare ur vevhuset. Ställ cykeln på ett stativ som håller cykeln nivå. Använd ett centralstödet om sådan finns. Inte dock använda sidostödet när man utför ett oljebyte eftersom detta inte kommer att tillåta all olja rinna från cykeln.
2

Ta bort sadeln genom att ta bort skruven passagerarsätet och två bultarna som håller huvudsätet konsolen på plats. Ta bort oljestickan från cykeln, sedan placera en tråget under motorn på motorcykeln. Använd en 17 nyckel mm rutan för att ta bort den första avloppet bulten, fann under vevhuset, och en 17 mm spärrskaft och förlängning för att ta bort den andra, fann bakom den bakre upphängningen. Låt oljan rinna därefter byta båda bultarna ordentligt.
3

Ta bort oljefiltret på framsidan av cykeln med en oljefilternyckel. Smörj tätningen på det nya oljefiltret med en liten bit av motorolja åt då det på oljefiltret uttaget. Dra inte åt oljefiltret eller du kan skada det.
4

Avlägsna oljepåfyllningslocket, finns bakom den bakre cylinder i motorn, med en 10 mm insexnyckel. Med hjälp av en tratt och flexibel slang, tillsätt 3,2 liter 20w40 mc olja till vevhuset. Sätt tillbaka och dra åt oljepåfyllningsskruven.
5

Lägg en liter 20w40 mc olja till oljepåfyllningen hittades under sitsen. Byt ut oljestickan och starta cykeln. Låt den gå på tomgång i minst fem minuter. När cykeln har gått på tomgång, stäng av den, kontrollera oljenivån med mätstickan och lägga all olja som krävs för att få oljenivån till mitten av hash-markeringarna på oljestickan.
6

Byt sätet för din V Star 650, startar cykeln upp och gå för en kort åktur. Kom ihåg att en cykel alltid kommer att agera annorlunda vid tomgång än när det verkligen drivs, så när du kommer tillbaka, kontrollera oljenivån igen. Om det har sänkt avsevärt, ta cykeln till en certifierad Yamaha motorcykel mekaniker som ska checkas ut. Om allt är väl, är cykeln bra att rida fram till nästa oljebyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106853.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.