Hur man byta olja & filter på en Yamaha YFM225 Moto-4

Yamahas YFM225 Moto-4 terränggående fordon var utformad för att ta itu med ett brett utbud av ridning miljöer, från landsbygden betesmarker till steniga stigar. Att se till att Moto-4 är redo hela tiden hänger på hur väl du behålla ATV. Ändra ATV motorolja och oljefilter var sjätte månad kan förlänga livslängden på motorn genom att hålla motorns inre delar välsmord och minimera internt slitage. Ridning i extrema väder eller hårda ridning miljöer kommer att ta en vägtull på motorns olja och kräver mer frekventa oljebyten. Saker du behöver
17 mm socket
Hylsnyckel
Aerosol delar Spray
Shop handdukar
Oljeavtappningsskruv bricka
Momentnyckel
5 mm insexnyckel
1.6 qts., 10W-30 motorolja
Oljefilter
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Park ATV i ett väl ventilerat område och låsa parkering broms, som ligger på vänster handtag. Starta ATV motorn och låt motorn gå på tomgång under tre minuter. Stanna motorn och låt den svalna i ytterligare 10 minuter.
2

Skruva av oljepåfyllningslocket från toppen av den högra vevhuslock.
3

Place en Oljetråg under vänster sida av motorn. Skruva oljeavtappningspluggen från botten av motorn, precis framför den vänstra fotpinnen, med användning av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra spärrfjädern och oljan skärmen ur motorn dräneringshål. Låt oljan rinna tills flödet reduceras till en ljus trickle.
4

Rengör olje-skärmen och dess låsfjäder med aerosol delar renare spray. Skjut oljan skärmen in i motorn, följt av låsfjädern.
5

Rengör oljepluggen, med en butik handduk. Ta bort brickan från avtappningspluggen och glida en ny bricka på plats. Skruva oljeavtappningspluggen i motorn för hand, dra sedan åt pluggen till 31 foot-pounds med en momentnyckel.
6

Flytta ditt oljetråg på höger sida av motorn. Skruva avloppet bulten från botten av oljan pumphuset, som ligger ovanför den högra fotpinnen, med användning av en 5 mm insexnyckel. Låt någon olja kvar i oljepumpen avloppet, skruva höljeslocket bultarna med en 5 mm insexnyckel. Dra luckan och oljefiltret ur oljepumphuset. Rengör insidan av oljepumphuset med aerosol delarna renare spray och en butik handduk.
7

Stryk ett lager 10W-30 motorolja runt packningarna på båda sidor av det nya oljefiltret. Skjut oljefiltret i oljepumphuset, sedan tillbaka oljan täcker pumphuset med en 5 mm insexnyckel. Dra åt olje bulten pump avlopp och täcker bultarna till 5,1 foot-pounds med en momentnyckel.
8

Skruva av oljepåfyllningslocket i rätt vevhuslock. Häll i 1,6 liter 10W-40 motorolja, med hjälp av en tratt. Ta bort tratten och skruva sedan oljan locket ordentligt på plats för hand.
9

Starta ATV att cirkulera ny olja i hela motorn. Låt den gå på tomgång i stället för tre minuter, sedan stänga av motorn.
10

Kontrollera oljenivån i motorn, med mätstickan bifogas oljepåfyllningslocket. Skruva av locket och torka av mätstickan med en butik handduk. Sätt in oljestickan i motorn tills locket vidrör motorn (inte skruva fast den), sedan ut oljestickan. Oljenivån ska centreras mellan mätstickan övre och nedre linjer. Lägg en liten mängd olja i motorn om oljenivån är under den nedre raden. Överfyll inte. Rengör mätstickan med din butik handduk, skruva sedan oljan locket på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111145.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.