Hur byta olja på en Kawasaki 1500 Mean Streak

Grunderna i att ändra en motorcykel olja och oljefilter är ganska lika hos de flesta motorcyklar. Kawasakis Mean Streak 1500, kräver dock ett ytterligare steg för att rengöra inre olje-skärmen, se till att dess oljeförsörjning förblir frisk innan motorns känsliga komponenter. Dessutom måste Mean Streak motor värmas ordentligt innan du börjar ta bort instängd skräp i oljan. Hela jobbet bör ta mindre än 30 minuter att göra, så planera din tid därefter. Saker du behöver
Motorcykel stativ
17 mm socket
Hylsnyckel
Shop trasor
Brake Spray
Oil skärm O-ringen (Kawasaki Part # 92.055-1358)
Momentnyckel
Cap skiftnyckel
Oljefilter (Kawasaki Part # 99.999-0032) katalog Tre liter SAE 10W40 API SE motorolja
Funnel
Visa fler instruktioner

1

Starta Mean Streak motor och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter. Stoppa motorn efter att den har värmts upp och låt den svalna i ytterligare fem minuter.
2

bort påfyllningslocket från vänster sida av motorn så att oljan systemet att ventilera medan dränering.

3

Skruva bort oljeavtappningspluggen från under den bakre vänstra sidan av motorn med en 17 mm hylsa. Dränera motorolja i ett oljetråg. Torka oljeavtappningsskruven med en trasa och skruva fast när motorn har tömts helt med 17 mm hylsa. Dra åt avtappningspluggen till 15 foot-pounds med en momentnyckel.
4

bort oljan skärmen, placerad på sidan av motorn och ovanför oljeavtappningsskruv, med en 19 mm hylsa. Dra ut oljan skärmen ur motorn och tappa all instängd olja i oljetråget.
5

Rengör olje-skärmen med en broms renare spray och skaka ur eventuella partiklar fastnar i skärmen. Dra av olje-skärmen O-ringen och ersätta den med en ny. Skruva av oljefiltret skärmen på plats med 19 mm hylsa. Dra åt avtappningspluggen till 15 foot-pounds med momentnyckel.
6

Skruva av oljefiltret från höger bakre delen av motorn med en mössa skiftnyckel. Kasta det gamla filtret.
7

Coat det nya oljefiltret för packning med SAE 10W40 API SF motorolja och skruva filtret på motorn för hand. Dra åt oljefiltret till 13 foot-pounds med momentnyckel.
8

Fyll motorn med upp till 3 liter SAE 10W40 API SF motorolja med en tratt in i oljepåfyllningsöppningen på vänstra sidan av motorn. Skruva på oljepåfyllningslocket på plats.
9

Starta Mean Streak motor och inspektera avtappningspluggen, olja skärm och oljefilter efter läckor. Dra den drabbade delen att stoppa eventuella oljeläckage om någon sedan stänger av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108682.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.